I. Šimonytė: didesnį aktyvumą galėjo remti referendumas dėl pilietybės

  • Teksto dydis:

Kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė sako, kad gana didelį aktyvumą prezidento rinkimuose galėjo lemti referendumas dėl dvigubos pilietybės išplėtimo.

„Džiugu, kad aktyvumas buvo didesnis, negu matėme anksčiau. Aišku, tą turbūt galėjo lemti ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo, ir tai, kad nemažai žmonių, gyvenančių užsienyje, dalyvavo ir registravosi rinkimuose“, – rinkimų štabe žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Prezidento rinkimų pirmajame ture dalyvavo 56,45 proc. rinkėjų. Prieš penkerius metus per pirmąjį prezidento rinkimų turą aktyvumas buvo 52,2 procento.

Vos užsidarius rinkimų apylinkėms, I. Šimonytė dėkojo kitiems kandidatams už „korektišką rinkiminę kovą“, tačiau rezultatų nekomentavo.

„Jau taip nedaug laiko liko laukti. Aš čia turbūt užsiiminėčiau niekais, jeigu organizuočiau totalizatorius, tegu totalizatorius organizuoja kiti dabar komisijoms palinkėkim sėkmės skaičiuojant, o mums kantrybės laukiant“, – teigė I. Šimonytė.

Prezidento rinkimuose dalyvavo devyni kandidatai. Jei nė vienas nesurinks daugiau kaip 50 proc. balsų, po dviejų savaičių turėtų vykti antrasis turas tarp dviejų geriausiai pasirodžiusių varžovų.

Sekmadienį taip pat vyko referendumai dėl dvigubos pilietybės išplėtimo ir mažesnio Seimo narių skaičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
o jau džiaugsmo konservatorei DEgutienei su gėlių puokšte pirma atlėkė...sveikinam pensijų sumažinimu ...ar užšaldymu renkant Šimonytę. Džiaukitės pensininkai, jau kartą taip padarė ponia.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai konservatorei sikmonytei prezidento posta matis kaip savo ausis be veidrodzio konservotoriu kumelie:-)

Jolanta

Jolanta portretas
Toks visiems svarbus klausimas del pilietybes na o lanzbergio anukas liepe baikutuot ir neimt biuletenio,tai kas vyksta ,ponia simonyte ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių