Išrinkti Trakų ir Kelmės rajonų merai planuoja pirmuosius darbus – imsis kiemų ir kelių

  • Teksto dydis:

Išrinktieji Trakų ir Kelmės rajonų merai liberalas Andrius Šatevičius ir save išsikėlęs Ildefonsas Petkevičius sako jau planuojantys pirmuosius darbus: vieni pirmųjų – gyventojų kiemų problemos sprendimai Trakuose ir prastos būklės kelių tvarkymas Kelmės rajone.

Jauniausiu Lietuvos meru tapsiantis 30-metis Liberalų sąjūdžio atstovas A. Šatevičius LRT pirmadienį sakė savo rinkimų programoje nurodęs penkis įsipareigojimus gyventojams, kuriuos ketina įgyvendinti per pusantrų metų, likusių iki naujų eilinių savivaldos rinkimų.

„Laikysiuosi penkių įsipareigojimų – dar geresnis susisiekimas, dar daugiau galimybių jaunoms šeimoms, dar gražesnė aplinka, skaidresnė ir efektyvesnė įmonių veikla ir dar daugiau erdvių gyventojų poilsiui ir laisvalaikiui“, – sakė A. Šatevičius.

Jis sekmadienį antrajame rinkimų ture nurungė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatą Jaroslavą Narkevičių.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, A. Šatevičius surinko 52,39 proc., o J. Narkevičius – 45,88 proc. rinkėjų balsų.

Antrajame Trakų rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimų ture dalyvavo 39,7 proc. šios savivaldybės rinkėjų.

A. Šatevičius nuo šių metų eina Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, o nuo 2019 metų buvo savivaldybės tarybos narys.

Jis turi pedagogo ir verslo vadybos bei administravimo išsilavinimą.

A. Šatevičius LRT pirmadienį sakė, kad Trakų rajono gyventojai viena opiausių problemų nurodo valdžios bendradarbiavimo su gyventojais stoką.

„Viena iš konkrečių problemų – tai buvo daugiabučių kiemai, manau, būtent šiai problemai skirsime ir biudžete dėmesį, tiek su valdančiąja dauguma kalbėdami ir ją išspręsime“, – kalbėjo A. Šatevičius.

Trakuose nauji rinkimai surengti buvusiai merei, Liberalų sąjūdžio atstovei Editai Rudelienei tapus Seimo nare. Ji parlamente pakeitė balandžio pabaigoje mirusį Kovo 11-osios Akto signatarą Kęstutį Glavecką.

Žada imtis inventorizacijos

63-ejų Kelmės rajono būsimas meras I. Petkevičius savo varžovą socialdemokratą Stasį Jokubauską per antrąjį rinkimų turą sekmadienį nurungė surinkęs dvigubai daugiau balsų: už I. Petkevičių balsavo 68,1 proc., už S. Jokubauską – surinko 30,9 proc. rinkėjų. Rinkimuose sekmadienį dalyvavo 29,4 proc. savivaldybės rinkėjų.

„Žmonės turbūt norėjo permainų, ir buvę vadovai turbūt savo veikloje padarė tam tikrų klaidų, į kurias labai objektyviai sureagavo rinkėjai. (...) Sakykime, korupcijos skandalas, jį lydi kiti ne visai skaidrūs darbai ir tai turėjo įtakos“, – LRT pirmadienį rinkimų rezultatus komentavo I. Petkevičius.

Jis šiuo metu yra Kelmės rajono savivaldybės tarybos narys. Į rajono tarybą I. Petkevičius renkamas nuo nepriklausomybės atkūrimo.

Kelmės rajono mero rinkimai šaukiami birželį nutraukus dėl korupcijos nuteisto Kelmės rajono mero Vaclovo Andrulio įgaliojimus.

Anot I. Petkevičiaus, per susitikimus gyventojai dažniausiai mini kelių problemas, jas ir  žadama spręsti.

„Kadangi rajonas užima nemažą teritoriją, joje yra labai daug vietinės reikšmės ir regioninių kelių, daugelis gyventojų, kur nuvažiuojame, kelia problemas kelių tinklo, žvyrkelių priežiūros, nes tie žvyrkeliai yra labai blogos būklės (...), yra tokie miesteliai, kur išvis neturi asfalto“, – kalbėjo I. Petkevičius.

Dar viena opi Kelmės rajono problema – gana ryškus gyventojų skaičiaus mažėjimas, lemiantis vietos mokyklų tuštėjimą, tad būsimo mero planuose ir mokyklų tinklo optimizavimas.

I. Petkevičius pirmiausia su valdančiąja koalicija sako besiimsiantis „inventorizacinio darbo“, ketinantis išsiaiškinti klaidas, „perrevizuoti darbus“ ir paruošti naują veiksmų planą.

1981 metais Žemės ūkio akademijoje baigęs žemės ūkio inžinerijos-mechanikos mokslus jis įsidarbino inžinieriumi Kelmės rajono Žemės ūkio valdyboje ir Stulgių kolūkyje.

Po penkerių metų I. Petkevičius tapo Kelmės rajono Žalpių kolūkio valdybos pirmininku, o 1992 metais tapo vietos žemės ūkio bendrovės „Kerkasiai“ valdybos pirmininku. Šiose pareigose jis dirbo iki 2019 metų.

Į Kelmės savivaldybės tarybą pastarąjį kartą jis išrinktas pagal visuomeninio rinkimų komiteto „Už vieningą Kelmę“ sąrašą.

Politikas taip pat nurodo esantis įvairių visuomeninių, verslui atstovaujančių organizacijų nariu.

Galutinius rinkimų rezultatus VRK tvirtins spalio 28 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių