Kas bus kitas premjeras?

  • Teksto dydis:

Kandidatų į premjero kėdę netrūksta. Gabrielius Landsbergis pats nesiveržia, net prabilo apie techninę Vyriausybę, o politologas siūlo kitą ministrę – Moniką Navickienę. Pirmalaikių rinkimų nutarimas vis tiek bus registruotas, tačiau jei jie įvyktų, aiškiausias laimėtojas juose būtų Petras Gražulis. Apie tai kalbama LNK reportaže.

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko reitingai vis dar ryškūs, tačiau nesutarimus su partijos lyderiu ne visada pavyksta nuslėpti, dabar taip pat. A. Anušauskas pažėrė viešos kritikos, sako „apie tokius sprendimus, kaip paleisti Seimą ir Vyriausybę, norėtųsi, kad prezidiumo nariai būtų informuoti prieš juos paskelbiant viešai.“

Tačiau liežuvio už dantų nelaiko ir pats G. Landsbergis. „Geriau būtų, kad ponas Anušauskas kalbėtųsi ne per žiniasklaidą, o taip, kaip jis kalbėjosi prezidiume, nes jis ir kalbėjo, ir palaikė, ir balsavo už sprendimą“, – sakė jis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pirmalaikių rinkimų jau aišku, kad nebus – Seime neužteks balsų, tad jeigu Ingrida Šimonytė savo pažado – „aš, tiksliau sakant, teiksiu atsistatydinimo prašymą, kas reiškia, kad Vyriausybė atsistatydins po NATO sumito“ – laikysis, bus kitas premjeras. Jis vis tiek turėtų būti iš didžiausios frakcijos – konservatorių.

„Oi, tai palaukit, tai dar labai ankstyvas klausimas“, – paklaustas apie galimus kandidatus sakė G. Landsbergis.

Pats jis į premjerus nesiveržia. „Dažnai kalbu apie atsakomybės realizavimą. Atsakomybę ir pasitikėjimą realizuoti turi tie, kurie geriausiai tai gali padaryti“, – pakomentavo G. Landsbergis, bet žurnalistės paklaustas, ar tai jis, atsakė: „Nemanau, šiuo atveju.“

Politologas Kęstutis Girnius sako, kad ir partijai nebūtų protinga matomiausiu partijos nariu paskirti tą, kuris reitingų dugne.

„Aš manau, kad jam labai patinka būti užsienio reikalų ministru – vykti į įvairius miestus, turėti spaudos konferencijas, pakalbėti su spauda, bet dirbti, manau, kad jam būtų gerokai sunkiau“, – savo nuomonę išsakė K. Girnius. Svarsto, kad ministre pirmininke galėtų būti kita ministrė: „Vienintelė galima kandidatė yra Navickienė. Ji neturi tiek patirties, bet, kiek suprantu, Anušausko nepraleistų prezidiumas.“

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė neįsivėlusi nei į čekiukų, nei į kitokius skandalus, dažnai matoma šalia I. Šimonytės. Net ir premjerei pagrasinus atsistatydinti, socialiniuose tinkluose M. Navickienė ją pagyrė: „Mano premjerė. Garbė nuo pradžios iki pabaigos ėjėt greta“ savo instagramo paskyros istorijoje rašė ji.

Konservatorių lyderis neatmeta nei M. Navickienės, nei kitų galimybių.

„Net gi ir techninė Vyriausybė yra galima. (...) Tai kai Vyriausybę formuoja ne veikiantis politikas“, – svarstė G. Landsbergis.

Kitas variantas – kad Šimonytės emocijos atslūgs. Ir plika akimi matyti, kad už nuo Jurgitos Šiugždinienės prasidėjusią kritiką Šimonytė pyksta. Vis dėlto, retas, kuris piktas būna du mėnesius.

Vienintelė galima kandidatė yra Navickienė. Ji neturi tiek patirties, bet, kiek suprantu, Anušausko nepraleistų prezidiumas.

„Bet problema yra, ar kas sutiktų su ja dirbti. Kokia politinė partija eitų į koaliciją su konservatoriais po to, kai jie išdūrė ir Liberalų sąjūdį ir „laisviečius“, ir visus kitus“, – svarstė politologas.

Šiandien susirinko pasikalbėti jau ir konservatorių frakcija. „Dėl politinės situacijos šituo klausimu plačiau kalbėsimės turbūt pirmą kartą“, – teigė konservatorių vicepirmininkas Paulius Saudargas. Kalba, kad jau būtų metas susidėlioti ir planą B, ir C, ir D: „Kiti variantai ir žingsniai turėtų būti gerai aptarti kolegų rate ir visus šiuos planus turėtume susidėlioti“.

Konservatoriai pirmalaikių rinkimų nutarimą vis tiek registruos, o dėl jo balsuos galbūt birželį.

„Aiškus laimėtojas, tai čia turbūt tik tas, kuriam apkalta gresia“, – ironijos neslėpė P. Saudargas. Jeigu pirmalaikiai rinkimai vis dėlto būtų surengti, Petro Gražulio apkalta nutrūktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
galėtu būt skvernelis ,bet nėra karbausko nebus nurodinėt kam ka daryt.

Anonimas

Anonimas portretas
O KOKS SKIRTUMAS ???? NEBENT PUTINAS PASKIRTŲ..

Kas bebutu,

Kas bebutu, portretas
vistiek ubagus smaugs. Cia ne socializmas jums,kur grioviakasys daugiau uz partsekretoriu uzdirbdavo!
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių