Konservatoriai: kyla įtarimų, ar koncernas neatsilygina S. Skverneliui

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, vertindama pasirodžiusią informaciją apie premjero Sauliaus Skvernelio žmonos įdarbinimą Lenkijos koncerne „Orlen“, pabrėžia, kad kyla daug įtarimų, ar tokiu būdu koncernas neatsilygina S. Skverneliui už jo vadovaujamos Vyriausybės priimtus koncernui naudingus sprendimus.

„Jau anksčiau visuomenėje kilo didelių abejonių, ar koncernui „Orlen“ S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė nėra sudariusi išskirtinių sąlygų – tiek transporto srityje, tiek energetikoje. Todėl informacija apie premjero žmonos įdarbinimą „Orlen“ koncerno valdomoje įmonėje kelia didelių įtarimų, ar tokiu būdu S. Skverneliui nėra asmeniškai atsilyginama už koncernui palankius sprendimus. Greta neatsakytų klausimų dėl S. Skvernelio keliuko asfaltavimo ir žurnalistų tyrimuose atskleidžiamų faktų apie premjero aplinkai artimų žmonių abejotiną sėkmę – kyla įtarimų, ar nesinaudojama valdžia asmeninei ir savo aplinkos naudai gauti”, – teigė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kaip ELTA jau rašė, premjero S. Skvernelio žmona S. Skvernelė įsidarbino finansų analitike lenkų koncernui „Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle „Orlen Baltics retail“. Tai paaiškėjo, kai premjeras antradienį atnaujino savo privačių interesų deklaraciją, o naujienų portalas lrytas.lt tai pranešė.

Portalas 15min.lt yra rašęs, kad naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose valdantis koncernas iš valstybės gavo milijoninių užsakymų, kurių sąlygos prieš tai esą buvo pakeistos pagal koncerno pageidavimus. Teigta, kad koncernas sulaukė valdžios nuolaidų, o „Orlen Lietuva“ finansiškai parėmė su S. Skvernelio aplinka siejamų verslininkų valdomus krepšinio klubus. S. Skvernelis šią informaciją yra pavadinęs melu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
užlituokite tą konservų priekabiavimo dėžutę...

kotryna

kotryna portretas
Konservatoriu ziurkes uosto uosto ir visur uzuodzia savo mesla.Austejai jurgitai skaistei savas meslas kvepia o ant kitu pilamas tiesiog malonus.

...

... portretas
Negaliu klausytis p.E Gentvilo aiškinimu per televiziją , pats pridirbo uoste mln.lietuvai nuostolių , teismas pripažino kaltu ,o sėdi seime po konservatorių sparnu ,kaip niekur nieko.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių