K.Prunskienės partija ketina pasirašyti memorandumą su Kazachstano partija

Ekspremjerės Kazimiros Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija (LLP) ketina pasirašyti bendradarbiavimo memorandumą su valdančiąja Kazachstano partija "Nur Otan" ("Tėvynės šviesa").

Memorandumo tekstą K.Prunskienė pristatė per savaitgalį vykusį partijos sąskrydį, pranešė LLP.

Anot pranešimo, dokumente bus apibrėžtos partijų bendradarbiavimo sritys - ekonomika, verslo skatinimas, švietimas, jaunimo, humanitariniai ir kiti klausimai.  
Dar šią vasarą laukiama į Lietuvą atvykstant "Nur Otan" pirmojo pirmininko pavaduotojo Nurlano Nigmatulino, jis ir pasirašys memorandumą.

"Šis dokumentas apibrėš tai, ką realiai jau ir taip darome. Ne pirmi metai tiek Kazachstane, tiek įvairiuose Rusijos regionuose aktyviai dirbame plėtodami ekonominį bendradarbiavimą. Tokie sektoriai, kaip maisto ūkis, turizmas, statybos, lengvoji pramonė, mūsų įdirbio dėka jau šiandien pradeda gauti ir, neabejoju, tikrai gaus realią naudą", - pranešime cituojama K.Prunskienė.

Partijai "Nur Otan" vadovauja Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas, šalį valdantis nuo 1990-ųjų. Partija turi absoliučią daugumą Kazachstano parlamente.
Pernai LLP paskelbė dėl bendradarbiavimo sutarusi su Rusijos premjero Vladimiro Putino vadovaujama valdančiąja partija "Vieningoji Rusija".

LLP parlamente neturi nė vieno atstovo, per vasarį vykusius savivaldos rinkimus Lietuvoje gavo septynis mandatus.


Šiame straipsnyje: Kazimira Prunskienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių