L. L. Andrikienė: pasiūlymas kandidatuoti į Audito Rūmus buvo netikėtas

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkė konservatorė Laima Liucija Andrikienė sako, kad pasiūlymas kandidatuoti į Europos Audito Rūmus buvo netikėtas.

„Pasiūlymas, ar sutikčiau būti nominuota į Audito rūmus, viena vertus, man buvo netikėtas, kita vertus, apsisprendimas, kai pasiūlymas yra netikėtas, nėra lengvas“, – BNS ketvirtadienį sakė politikė.

L. L. Andrikienės kandidatūra Lietuvos atstove į Europos Audito Rūmus ketvirtadienį teikiama Vyriausybės posėdyje. Premjerė Ingrida Šimonytė siūlo L. L. Andrikienę į šią poziciją gegužę pasibaigus buvusio šalies atstovo Rimanto Šadžiaus kadencijai.

„Aš dar nieko apie darbo gaires nekalbėsiu, nes pats procesas tik prasidėjo, šiandien Vyriausybė turi priimti sprendimą, procedūra yra pakankamai ilga: Vyriausybės sprendimas, Seimo sprendimas, visa procedūra Europos Parlamente, klausymai Biudžeto kontrolės komitete, balsavimas plenariniame posėdyje“, – teigė L. L. Andrikienė.

Pasiūlymas, ar sutikčiau būti nominuota į Audito rūmus, viena vertus, man buvo netikėtas, kita vertus, apsisprendimas, kai pasiūlymas yra netikėtas, nėra lengvas.

Vertindama savo darbo patirtį eiti pareigas Audito Rūmuose šiuo metu Seimo URK vadovaujanti parlamentarė priminė pirmąją kadenciją Europos Parlamente dirbusi Biudžeto komitete, turinti ekonomistės-matematikės išsilavinimą.

Pasak jos, būtent intensyvus darbas URK lėmė, kad apsispręsti kandidatuoti į naujas pareigas nebuvo lengva.

„Aš po ilgokos 20 metų pertraukos grįžau dirbti į Seimą ir tiesiog neturėjau jokių planų kaip nors kitaip gyventi, šią kadenciją planavau dirbti Seime, Užsienio reikalų komitete. Laikmetis yra labai ypatingas, darbo yra daug, parlamentinės diplomatijos tapo labai daug, mūsų tikslai buvo ES šalies kandidatės statusas Ukrainai, Baltijos regiono saugumo klausimai artėjant NATO summitui, visa tai buvo komiteto darbotvarkėj, ir mes parlamentinės diplomatijos pedalą buvom nuspaudę iki maksimumo, tokia buvo pastarųjų mėnesių realybė“, – kalbėjo L. L. Andrikienė.

Į Europos Audito Rūmus siūloma socialinių mokslų daktarė signatarė L. L. Andrikienė Vilniaus universitete yra įgijusi ekonomistės-matematikės specialybę, tris kadencijas buvo Europos Parlamento narė, 1996–1998 metais ėjo Europos reikalų bei Lietuvos pramonės ir prekybos ministrės pareigas, iki tol kelias kadencijas buvo rinkta į Seimą.

Žiniasklaida anksčiau skelbė, kad į šią europinę poziciją svarstyta konservatoriaus, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, taip pat buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūros.

Premjerė I. Šimonytė teigė, kad kandidato paieška užtruko, nes dėl jo nesutarta su Prezidentūra.

Lietuvos atstovo kandidatūrai į Europos Audito Rūmus turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas.

Galutinį sprendimą dėl jo narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, priima Europos Sąjungos Taryba.

Liuksemburge įsikūrę Europos Audito Rūmai tikrina, ar tinkamai renkamos ir išleidžiamos Europos Sąjungos lėšos, teikia rekomendacijas Europos Komisijai bei valstybių narių vyriausybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas portretas
Štai taip ir išlenda Maskvos koloborantų komentarai nieko nuostabaus juk Putinas davė komandą kad tik kur pasitaikys proga visur skalambinkite tarsi dvesiantys šunys

jievropai tokių tik ir reikia

jievropai tokių tik ir reikia portretas
Eik jau į pensiją, Putino "Marija"

Vištos Walmora \\\\\.../////

Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
Kas pasitikite L.Andrikiene,spaudžiame ŽALIĄ.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių