L. Linkevičius: Baltarusijos opozicionierių laiškas G. Nausėdai yra įprastas dalykas

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad Baltarusijos disidentų laiškas išrinktajam prezidentui Gitanui Nausėdai yra įprastas atvejis.

Baltarusijos opozicionieriai gauna prieglobstį Lietuvoje, bet, pasak L. Linkevičiaus, į šią situaciją reikėtų žvelgti kompleksiškai ir nepamišti, kad Lietuva turi santykius su pačia valstybe daugelyje sričių.

„Yra įprastas atvejis, aš neseniai pats buvau susitikęs su Baltarusijos atstovais ir tą darau reguliariai. Jų požiūrį į valstybės vadovą, mes žinome. Į bet kokius kontaktus jie labai įtariai žiūri. Jie dar kartą pakartojo savo poziciją.

Bet to nereikia kartoti, mes patys neturime iliuzijų. Mes žiūrime į šią šalį ne tik tokiu požiūriu, bet čia niekam ir ne paslaptis, mes padedame opozicijai, jie randa pas mus prieglobstį. Bet mes turime ir santykius su valstybe, kuri yra mūsų kaimynė su ilgiausia siena. Vyksta prekyba, jų prekių eksportas per mūsų uostą. Daug visko kompleksiškai vyksta ir mes turime viską matyti. Tai ne tik elektrinę reikia matyti, o visumą", - teigė L. Linkevičius.
 
Delfi portalas skelbė, kad Baltarusijos disidentai viešu laišku kreipėsi į išrinktąjį prezidentą G. Nausėdą su perspėjimu neapsigauti dėl paplitusio vertinimo esą Aliaksandras Lukašenka yra Baltarusijos nepriklausomybės garantas.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai baltarusiu opozicijos laiska Nausedai

matomai  baltarusiu opozicijos  laiska Nausedai portretas
opozicionieriams diktavo pats komjaunimo sekretorius....

Aliaksandras?

Aliaksandras?  portretas
O gal Aleksandras? Neturit teksto redagavimo programos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių