L. Linkevičius: negalime pamiršti istorijos ar leisti iškraipyti praeities faktus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį renginiu, skirtu Jungtinių Tautų (JT) įkūrimo 75-mečiui paminėti, Niujorke prasideda JT Generalinės Asamblėjos aukšto lygio savaitė, kuri šiais metais dėl pandemijos vyksta nuotoliniu būdu.

Pirmadienį renginiu, skirtu Jungtinių Tautų (JT) įkūrimo 75-mečiui paminėti, Niujorke prasideda JT Generalinės Asamblėjos aukšto lygio savaitė, kuri šiais metais dėl pandemijos vyksta nuotoliniu būdu.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šiame renginyje pasisakys kartu su daugiau nei 170 pasaulio valstybių atstovų. Lietuvos diplomatijos vadovas akcentuos ne tik Jungtinių Tautų pasiekimus, bet ir organizacijos darbotvarkėje išliekančius iššūkius, kaip pasaulinės taikos ir saugumo užtikrinimas, žmogaus teisių apsauga bei darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimas. Ministras taip pat pažymės, kad Lietuva buvo viena iš nedaugelio valstybių, kuri dėl savo istorijos negalėjo tapti Jungtinių Tautų nare jas įkūrus.

„Po Antrojo pasaulinio karo Lietuva buvo nušluota nuo pasaulio žemėlapio, patyrė agresiją, tarptautinės teisės pažeidimus. Minėdami Jungtinių Tautų sukaktį, negalime pamiršti istorijos ar leisti iškraipyti praeities faktus. Jungtinės Tautos ateityje gali būti efektyvios, tik laikydamosi Jungtinių Tautų Chartijos vertybių“, – teigia L. Linkevičius.

Aukšto lygio savaitės metu Lietuvos užsienio reikalų ministras nuotoliniu būdu dalyvaus Vokietijos ir Prancūzijos organizuojamame Daugiašališkumo aljanso renginyje, skirtame apžvelgti daugiašales pastangas, kovojant su COVID-19 pandemija ir jos padariniais. Taip pat planuojamas ministro dalyvavimas Danijos, Kosta Rikos ir Kataro organizuojamame paraštiniame renginyje, skirtame atsakomybės už visuomenės apsaugojimą nuo nusikaltimų žmoniškumui, karo nusikaltimų ir kitų masinių žmogaus teisių pažeidimų klausimams. Šiame renginyje ministras atkreips dėmesį ir į Baltarusijoje tebesitęsiančius masinius žmogaus teisių pažeidimus.

Jungtinės Tautos yra didžiausia tarptautinė organizacija, šiandien jungianti 193 valstybes nares. Jungtinės Tautos išlieka viena svarbiausių organizacijų, ieškant bendrų sprendimų taikos ir saugumo, klimato kaitos, darnaus vystymosi ir žmogaus teisių užtikrinimo srityse. Lietuva JT nare tapo 1991 m. rugsėjo 17 d. ir 2021 m. minės narystės šioje organizacijoje 30-metį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

marinakosel toscka.com

marinakosel toscka.com portretas
Pone ministre būkite nuoseklūs šalims, kurios išvijo Luckasenkos diplomatus, leidžiama balsuoti už sankcijas. Ne kiti. Turėtumėte išsiųsti diplomatus iš Baltarusijos ir juos pakeisti opozicijos darbuotojais iš S.Cichanouskajos. Ką turėtų daryti Baltijos valstybės. Taip logiškai suskaičiuoti rinkėjus. Prancūzija nei vieno, nei Lietuvos neišvarė. Šioms dviem šalims neleidžiama balsuoti už sankcijas. Dėl sienos taip pat. Neleisdamas opozicijos pravažiavimui vairuoti transporto priemonių. Baltarusijai suteikti NATO mandatą pagal Cichanouskaja susitarimą, kuriam prieš Minską reikia karinių pajėgų, ir uždrausti karinius manevrus, slavų broliją. Jūs sukelsite rimtą problemą Putinui.

Kęstas

Kęstas portretas
MINISTRE,PRIMINK,KADA LIETUVOJE ATSIRADO KOMJAUNIMAS IR KOKIĄ NAUDĄ DAVĖ LIETUVAI.PRIMINK TAUTAI,KAIP JUMS VADOVAUJANT,PRIEVARTA VERTĖTE STOTI Į KOMJAUNIMĄ IR MYLĖTI LENINĄ.AŠ VIENINTELIS VISOJE KLASĖJE BUVAU NEKOMJAUNUOLIS IR UŽ TAI BUVAU SMERKIAMAS IR UJAMAS KAIP ŠUO.PATARIU TAU IŠVERSTASKŪRI NUTILTI IR NEMOKYTI KITŲ,KAIP JIEMS REIKIA GYVENTI,

Pereira

Pereira portretas
Kada tas komjaunimo išpera bus liustruotas?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių