Pereiti į pagrindinį turinį

L. Linkevičius: Rusijos manevrai Ukrainoje neramina

2015-05-18 17:07
BNS inf.
AFP nuotr.

Nepaisant nuo vasario galiojančių trapių paliaubų, Rusijos manevrai Ukrainoje „nerodo nieko optimistiško“, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras.

„Saugumo situacija labiausiai neramina, nes tie Rusijos pajėgų judėjimai ir sunkiosios ginkluotės sutelkimas mums nerodo nieko optimistiško“, - Briuselyje, atvykęs į Europos Sąjungos užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikimą, pirmadienį sakė Linas Linkevičius.

„Stebime situaciją, kuri, nepaisant tam tikro apsiraminimo, nėra negrįžtamai išspręsta“, - teigė jis.

NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderas Vershbow (Aleksandras Veršbou) anksčiau pirmadienį pareiškė, kad vis dar neaišku, ar Rusija pasirengusi imtis žingsnių paremti vasarį pasirašytą Minsko susitarimą dėl konflikto Ukrainoje sureguliavimo. Jis taip pat pridūrė, jog Maskva sulauks naujų sankcijų ir dar griežtesnės izoliacijos, jei ta sutartis žlugs.

Rusija neigia savo karių buvimą Rytų Ukrainoje ir paliaubų pažeidimais kaltina Kijevą. Tuo metu Ukraina sekmadienį pranešė sučiupusi du Rusijos karius netoli Ščastios misto, kurį kontroliuoja vyriausybinės pajėgos ir kuris yra maždaug už 15-os kilometrų nuo Rusijos remiamų separatistų bastiono Luhansko.

Teigiama, kad kariai yra iš Rusijos karinės žvalgybos GRU.

Karas tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų vyksta nuo pernai balandžio. Jungtinių Tautų duomenimis, jis nusinešė daugiau nei 6 tūkst. gyvybių.

Daugiau naujienų