L. Linkevičius: stiprinant gynybą, turime vystyti „kritinį dialogą“ su Rusija

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad NATO būtina išlaikyti savo efektyvumą, kartu vystyti „kritinį dialogą“ su Rusija.

Anot ministro, Vilniuje diskutavusio vadinamojo „Bukarešto devintuko“ užsienio reikalų ministrai sutarė darkart įvertinti aljanso efektyvumą.

„Kartais trūksta koordinavimo, kai kurios iniciatyvos dienos šviesą išvysta nepasitarus su kolegomis. Mūsų tvirtas įsitikinimas – koks bebūtų šio darbo rezultatas, aljansas turi išlikti efektyvus, būtinai stiprinant transatlantinį ryšį, nenukrypstant nuo sutartų politikos gairių, įskaitant ir dialogą su Rusija“, – žurnalistams sakė ministras.

Anot jo, susitikimo metu buvo „deja, dar kartą konstatuota, kad Rusija yra agresyvi ir politikos kol kas nekeičia“.

„Viena vertus, turime stiprinti gynybą ir atgrasymą ir kartu vystyti tą kritinį dialogą su šalimi, kalbėtis apie įvairius aspektus, kurių tikrai pakanka“, – pabrėžė ministras.

L. Linkevičius sako, kad susitikime paliesta ir Ukrainos, Sakartvelo NATO integracijos siekiai.

„Minėjome ir Sakartvelą, Ukrainą, ir, dar pridursiu, Bosniją ir Hercegoviną, kurie taip pat kandidatai. Esame atvirų durų šalininkai, aišku, su tam tikromis sąlygomis – su reformomis, kurios turi būti vykdomos, su įsipareigojimais, dalyvavimais misijose. Tačiau esame tarp tų, kurie skatiname šį procesą“, – tikino L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministrai iš Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Vengrijos ir Bulgarijos antradienio vakarą Vilniuje taip pat žada aptarti energetinį saugumą, Kinijos iššūkius, įskaitant 5G ryšio technologijų plėtrą, „kaip jos dera su mūsų politikomis“. Ministras pabrėžė, kad 5G klausimu bendros pozicijos nesitikima.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jons

Jons portretas
Kaip ponai is JAV nori taip ir diriguoja ,o sokam mes G5 negalima , karines bazes didziules reikia ,maitinti jos reikia .....

Nedolgo

Nedolgo portretas
Muzika igrala Nedolgo fraer tanceval !

lesk iš rankų laisvės paukšti

lesk iš rankų laisvės paukšti portretas
valdžia pasikeitė kailinius išsivertė į išvirkščia pusę ir toliau vaidina patriotą- idiotą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių