Pereiti į pagrindinį turinį

L. Linkevičius: Ukraina tapo Nyderlandų euroskeptikų įrankiu

2016-04-07 05:57
BNS inf.
L. Linkevičius
L. Linkevičius / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Lietuvos užsieno reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Ukraina tapo Nyderlandų euroskeptikų įrankiu, o po referendumo, kuriame šios šalies rinkėjai atmetė Kijevo sutartį su ES, Europai reikėtų rimčiau susirūpinti Rusijos propagandos įtaka.

„Ukraina tapo įrankiu išsakyti antieuropines emocijas“, - BNS ketvirtadienio rytą sakė ministras. Anot L.Linkevičiaus, dauguma olandų „nelabai suprato, už ką balsuoja“.

„ES metas labai rimtai susirūpinti Rusijos propagandos veikimu pačiame ES branduolyje. Melas arba pusiau tiesa, kuri buvo skleidžiama iniciatorių, labai priminė „Sputnik“ arba „Russia today“ (Rusijos valstybinės žiniasklaidos priemones)“, - pridūrė ministras.

Nyderlandų rinkėjai trečiadienį referendume atmetė ES asociacijos sutartį su Ukraina. Plebiscito organizatoriai euroskeptikai patys pripažino, kad šis balsavimas iš esmės buvo inicijuotas ne dėl Ukrainos, o kaip patogi platforma stumti platesnę euroskeptišką darbotvarkę ir pasiekti, kad piliečių balsas būtų geriau girdimas Briuselyje.

L.Linkevičius sakė tikįs, kad referendumo rezultatai iš esmės nepakeis ES santykių su Ukraina, nes ES ir Ukrainos sutartis gali būti „laikinai taikoma“ ir jos neratifikavus.

Tuo metu Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Nyderlandų referendumo rezultatai atspindi gyventojų norą paskatinti pokyčius ES.

„Gerbiame Nyderlandų žmonių sprendimą. Referendumo rezultatai atspindi Nyderlandų piliečių norą paskatinti pokyčius pačioje Europos Sąjungoje, padaryti ją atviresnę savo žmonėms. Lietuvos, kaip ir visos Europos, užduotis – toliau aktyviai remti Ukrainos europinį pasirinkimą“, - pranešime spaudai ketvirtadienį teigė prezidentė.

Anot pirminių duomenų, patariamajame referendume Nyderlanduose prieš ES ir Ukrainos asociacijos sutartį balsavo 61 proc. rinkėjų, už buvo 38 proc., o rinkėjų aktyvumas kiek viršijo būtiną 30 proc. slenkstį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų