Liberalai priėmė deklaraciją dėl socialinės atskirties mažinimo

  • Teksto dydis:

Liberalų sąjūdis šeštadienį vykusio partijos tarybos posėdžio metu priėmė deklaraciją dėl socialinės atskirties mažinimo bei regioninės politikos ir švietimo stiprinimo.

Liberalų teigimu, Lietuvoje yra skiriamas per mažas dėmesys vienodoms įvairiose šalies vietovėse gyvenančių žmonių galimybėms.

„Būtent vienodos galimybės kiekvienam šalies gyventojui išnaudoti pilną savo potencialą turi būti pagrindiniu valstybės lygybės politikos tikslu. Gyvenamoji žmogaus vieta neturi daryti tam įtakos: kaimas, regiono centras, sostinė ar tolimiausias Lietuvos pasienis“, – rašoma partijos priimtos deklaracijos tekste.

Deklaracijoje yra pateikiami ir siūlymai: didinti socialinės rūpybos efektyvumą, įgyvendinti dviejų karjerų principą, skatinti imigraciją, senjorų ekonominį aktyvumą, gyventojų investavimą į ateitį.

Efektyvinti, pasak liberalų, būtina ir regionų politiką.

„Regioninė politika šalyje vykdoma fragmentiškai, o regionų plėtros klausimai sprendžiami tik nacionaliniu lygiu ir tik investicinėmis priemonėmis“, – rašoma deklaracijoje, kurioje pateikiami ir siūlymai: plėtoti bendradarbiavimą tarp savivaldybių, stiprinti regionų plėtros tarybų veiklą, gerinti infrastruktūrą bei reorganizuoti kai kurias valstybines institucijas, jų funkcijas perduodant savivaldybėms.

Švietimo politikoje, teigia liberalsąjūdiečiai, trūksta galimybių, įvairovės bei laisvės veikti.

„Norime, kad Lietuva išsiplėštų iš EBPO žymiai atsilikusių švietime ir Europos inovacijų švieslentėje sąrašo“, – sako Liberalų sąjūdis, siūlydamas gerinti pedagogų rengimą ir jų karjeros galimybes, diegti šiuolaikines ugdymo tendencijas, gerinti švietimo pasiekiamumą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Socialinę atskirtį mažinti yra geras biznis! :D Ir dar daryti regioninę plėtrą per strateginius planus ir projektus! :D

Anekdotas:

Anekdotas: portretas
Antisocialai imsis mažinti socialinę atskirtį.

jooo..

jooo.. portretas
šitie sumažins:D). Taip sumažins kad beliks tik į kilpą įlysti. Savo tokiom deklaracijom IŠ TIKRŲJŲ tik oligarxiniam verslui bet kokias kliūtis vokti iš žmogaus sumažins. Jau per 30 metu matėme kaip jūs dirbate visuomenei. Net konservatoriu partiją,,prarijot" ir dabar ji dirba pagal jūsų zadanijas/kaip žinom liberalizmas, ypač lietuviškas, neturi jokios idealogijos ir žmogiškumo/
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių