Lietuvoje buriasi dar vienas naujas politinis judėjimas – Kairiųjų aljansas

Kultūros ir meno, taip pat buvę socialdemokratų, „valstiečių“ partijų atstovai buria naują politinį judėjimą – Kairiųjų aljansą.

Daugiau nei dvi dešimtys naujojo judėjimo narių trečiadienį pranešė pasirašę manifestą, kuriuo raginama ieškoti sprendimų ekologijos, socialinės ir turtinės nelygybės, ekonominio ir psichologinio nesaugumo bei kitoms problemoms.

Pasak jų, šiuo metu politikoje veikiantys kairieji yra susiskaldę į smulkias ideologinių niuansų vedamas grupes, tad siūloma vienytis „progresyviam solidarumui“.

„Tai yra politinis judėjimas, kuris siekia suburti įvairias kairiųjų grupes. Jei pavyks, galbūt ateityje tai taps partija. Bet ši jėga yra su politiniu vektoriumi. Pradžia yra intelektualus impulsas – iš kultūros, mokslo žmonių, bet tarp mūsų yra ir profsąjungiečių. Mūsų tikslas – atstovauti dirbantiesiems, tokie yra ir kultūros žmonės“, – BNS sakė viena judėjimo steigėjų Jolanta Bielskienė.

Tai yra politinis judėjimas, kuris siekia suburti įvairias kairiųjų grupes. Jei pavyks, galbūt ateityje tai taps partija. Bet ši jėga yra su politiniu vektoriumi.

Tarp judėjimo steigėjų – Mykolo Romerio bei Vytauto Didžiojo universitetų profesoriai filosofai Andrius Bielskis bei Gintautas Mažeikis, poetė, kultūrinio leidinio „Šiaurės Atėnų“ vyriausioji redaktorė Giedrė Kazlauskaitė, vertėjas, filosofas Kasparas Pocius, tarpdisciplininio meno kūrėjas Denisas Kolomnyckis, buvęs „valstiečių“ deleguotas aplinkos viceministras Martynas Norbutas, buvęs Lietuvos socialdemokratų partijos narys, Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis, buvęs Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos patarėjas Mindaugas Kluonis ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Negi Pūtinas - kairysis?

Paskaitai sudėtį

Paskaitai sudėtį portretas
Kuri iš tolerancinio jaunimo ir lygių galimybių kontrolierių ir viskas aišku kad ar mo škaitė nr2.

tai

tai portretas
gal uzteks savo nkvd anukus kisti prie valdlovio varot visi na.....i ir basta jau prisibastet su visokiais basciukais ir rozovom it titoviukais per 31m pakankamai su farais ir toliau ciniskai tyciojates is tautos ir jei dar like kiek proto varykit nuo valdlovio kuo toliau tauta ras zmoniu kurie atgaivins jusu sugriauta sali o jum teks atsakyt uz viska tai nelaukite sio momento nes laikas nestovi======
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių