Lietuvoje gyvenantys baltarusiai A. Lukašenkos inauguraciją vadina farsu

Lietuvoje gyvenantys baltarusiai trečiadienį vykusią slaptą Aliaksandro Lukašenkos inauguraciją vadina farsu ir toliau reikalauja autoritarinio Baltarusijos vadovo atsistatydinti.

Kelios dešimtys Lietuvoje gyvenančių baltarusių, pasidabinusių baltai raudonomis Baltarusijos vėliavomis ir įvairiais plakatais, trečiadienio pavakarę susirinko prie Baltarusijos ambasados sostinėje.

Lietuvoje studijuojanti baltarusė Nastasija Markevič, proteste laikiusi Sviatlaną Cichanouskają palaikantį plakatą, inauguraciją vadina absurdu ir nelaiko A. Lukašenkos teisėtu vadovu.

„Manau, kad tai absurdas, mes A. Lukašenkos nelaikome teisėtu prezidentu, nemanau, kad šiandienos inauguracija buvo legali“, – BNS sakė 20-ties metų mergina.

Šalia ambasados tvoros protestuotojai išdėliojo keletą stendų su nuotraukomis, kuriose – Baltarusijos tarnybų represijos prieš taikius protestuotojus, čia taip pat uždegta ir keliolika kapų žvakučių.

Kai kurie pravažiuojantieji automobiliais signalizavo protestuojantiesiems, taip išreikšdami jiems palaikymą.

35-erių Aliaksėjus Tioply sako, kad reikia keisti visą Baltarusijos valdžią – ne tik prezidentą.

„A. Lukašenka – diktatorius, o inauguracija – farsas, ji buvo organizuota slaptai. Reikia keisti visą valdžią – ne tik prezidentą“, – BNS sakė darbininku vienoje Lietuvos įmonių dirbantis vyras.

Vadybininke dirbanti Julija Rasatneva teigė tikinti, jog baltarusiams pavyks iškovoti laisvus, demokratinius rinkimus.

„Yra geras lietuviškas žodis – nesąmonė. Bet turbūt net žodžiais negaliu apibūdinti, ką galvoju apie šitą situaciją, bet manau, kad baltarusiai dėl savo laisvės atstovės“, – BNS teigė 40-metė moteris.

A. Lukašenka trečiadienį prisaikdintas Baltarusijos prezidentu šeštai kadencijai. Ceremonija, apie kurią iš anksto nebuvo skelbta, vyko Nepriklausomybės rūmuose Minske.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cechanauskiene

Cechanauskiene portretas
AS ir tik as Baltarusijos prezidente,as ir pazyma is lietuvos turiu.

labjausiai triedzia ir vadina farsu

labjausiai triedzia  ir  vadina  farsu portretas
tie kurie sukele sy gatviny bordely Baltarusijoj ir gave lazdu paspruke y lietuva , kiauksi ant Lukasenkos ,kad daugiau linkevicius skirtu is lietuvos biudzeto lesu ju islikymuj ,nes dabar jiems kelias y baltarusija tik per Minsko kalejimo duris uz riausiu kelima ...

aš portretas
tai nesutikčiau, kad mūsų bulbašai, taip jau nekenčia Lukošenkos, kiek girdžiu, jie kaip tik pergyvena, bijo, kad Lukošenkai palikus valdžią, jų šalis gali pavirsti panaši į mūsų, tai yra pramonė ir kitka likviduota, o žmonės masiškai emigruotų
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių