Lietuvoje likviduotas geros kaimynystės forumas įsisteigė Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvoje likviduojama asociacija „Tarptautinis kaimynystės forumas“ įregistruota Baltarusijos Teisingumo ministerijoje, antradienį pranešė Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Anot agentūros, teisingumo ministras Olegas Kotas įteikė asociacijos pirmininkui Edikui Jagelavičiui tai patvirtinantį dokumentą, pabrėždamas, kad asociacija „siekia kilnių tikslų – palaikyti ir plėtoti taikius, geros kaimynystės santykius tarp tautų“.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmai vasarį nusprendė likviduoti už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio su bendražygiais įsteigtą „Tarptautinį geros kaimynystės forumą“, konstatavęs, jog šios organizacijos tikslas yra veikti prieš Lietuvą.

Jis pripažintas neteisėtai įsteigtu. Likvidatoriumi paskirtas Turto bankas.

Teismas nusprendė, kad „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ yra neteisėtai įsteigta asociacija, kuri turi būti likviduota.

Toks sprendimas yra priimtas, nes asociacijos tikslas, anot teismo, yra veikti prieš Lietuvą. Taip pat buvo pažeistos tam tikros asociacijų steigimo taisyklės. Asociacija Rusijoje neteisėtai kalbėjo visos lietuvių tautos vardu, neteisėtai neigė Konstitucijoje įtvirtintą europinę ir transatlantinę integraciją.

Vienas šios organizacijos steigėjų – šiuo metu bausmę už šnipinėjimą Rusijai atliekantis Algirdas Paleckis.

Teisėsaugos dėmesio asociacija sulaukė po jos atstovų apsilankymo Maskvoje, kur jos atstovai susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais ir surengę spaudos konferenciją kėlė abejones dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino ją darant ekonominę žalą ir bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo.

Tarptautinė bendruomenė Minską kaltina prisidedant prie Rusijos karinės invazijos Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gutalinas

Gutalinas portretas
Įvažiavimas į Baltarusiją laisvas. Visi draugai kanailijos , paskui vienas kitą pirmyn.

Kildisienes kusis

Kildisienes kusis portretas
Lukasenka irgi buvo kolukio pirmininku, kaip ir karbauskis.

Nida

Nida portretas
Nors vienas geras darbas padarytas lieka Švenčioniene su kompanija išsiųsti į Baltarusiją pas draugus
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių