Lietuvos ir Lenkijos parlamentų komitetai suplanavo bendrus darbus

  • Teksto dydis:

Minint 30-ąsias Sausio įvykių metines, trečiadienį Seimo Užsienio reikalų komitetas surengė bendrą posėdį su Lenkijos Seimo Užsienio reikalų komiteto kolegomis.

Kaip pranešė Seimo kanceliarija, Lenkijos parlamentarai pabrėžė, kad Sausio 13-oji reikšminga ne tik Lietuvai, bet ir Vidurio Europos regionui, nes padėjo pagrindus kitų valstybių išsivadavimui iš totalitarinio režimo, taip pat paspartino Višegrado grupės susikūrimą.

Anot pranešimo, abiejų šalių parlamentarai sutarė dėl glaudesnio bendradarbiavimo kovojant su iššūkiais regione ir pasaulyje.

„Vienas iš abiem valstybėms svarbių interesų – laisvi ir demokratiški rinkimai Baltarusijoje“, – rašoma trečiadienį išplatintame pranešime.

Be kita ko, parlamentarai sutarė bendradarbiauti „įvertinant Europos Sąjungos Rytų partnerystės dešimtmečio pasiekimus ir klaidas, to pagrindu formuoti atnaujintą Rytų partnerystės politiką“.

Rengiantis konferencijai dėl Europos ateities planuojama šia tema surengti dvišales diskusijas, teigiama pranešime.

Abu komitetai, anot pranešimo, vasario 4 dieną priims deklaraciją Tado Kosčiuškos 275-ųjų gimimo metinių proga. Prie deklaracijos kviečiami prisidėti ir JAV Kongreso Užsienio reikalų komiteto bei Baltarusijos opozicijos atstovai.

Taip pat Lenkijos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Marekas Kuchcinskis priėmė kvietimą atvykti į Lietuvos Seime kovo 22 dieną rengiamą antrąją tarptautinę Konstantino Kalinausko konferenciją.

Tuo pačiu Lietuvos parlamento atstovai pakviesti dalyvauti Lenkijos Seimo organizuojamuose Višegrado, trijų Baltijos valstybių, Bukarešto devintuko susitikimuose ir konferencijoje „Karpatų Europa“.

Bendro komitetų posėdžio metu Lenkijos parlamentarai taip pat išreiškė palaikymą Lietuvos prezidento inicijuotai Liublino ketverto iniciatyvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių