Lietuvos ir Lenkijos prezidentai paragino Rusiją atitraukti pajėgas nuo sienos su Ukraina

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai Gitanas Nausėda bei Andrzejus Duda (Andžejus Duda) penktadienį paragino Rusiją nedelsiant atitraukti karines pajėgas nuo sienos su Ukraina.

„Raginame Rusiją nedelsiant atitraukti pajėgas nuo Ukrainos ir Rusijos sienos, įgyvendinti Minsko susitarimus ir bendradarbiauti su Ukraina remiantis tarptautine teise ir abipuse pagarba“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Valstybių vadovai penktadienį telefonu aptarė situaciją Ukrainoje ir bendrus veiksmus NATO, ES bei regiono lygiu, siekiant Rusiją atgrasyti nuo situacijos eskalavimo.

Ukraina kaltina Rusiją telkiant tūkstančius karių prie rytinės sienos, taip pat aneksuotame Kryme. Pranešimų apie pajėgų telkimą pasirodė Ukrainos rytuose įsiplieskus kruviniems susirėmimams su Rusijos remiamais separatistais.

Savo ruožtu Maskva sako dislokavusi karių palei savo vakarinę sieną pratyboms, reaguodama į grėsmę keliančius NATO veiksmus.

Anot Prezidentūros pranešimo, per pokalbį dėmesio skirta ir kitą savaitę vyksiančiam klimato kaitos viršūnių susitikimui Vašingtone. Šiame kontekste Lietuvos vadovas atkreipė dėmesį į nesaugią Astravo AE ir pažymėjo, kad būtina užtikrinti tarptautinį branduolinės saugos ir aplinkos apsaugos reikalavimų laikymąsi.

Prezidentai aptarė pandemijos situaciją valstybėse ir vakcinavimo pažangą šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo tupoj Rusija

jo tupoj Rusija  portretas
puls paraginta daryt.Tik isibėgės..:D)

Rusija atitrauks savo kariuomenę nuo Ukrainos sienos...

Rusija atitrauks savo kariuomenę nuo Ukrainos sienos... portretas
Atitrauks su vieną sąlyga - kai Ukrainai nevadovaus teroristai iš už Atlanto ir Ukrainos valdžioje neliks nei kvapo nacionalistų.

juoktis

juoktis portretas
ar verkti?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių