Lietuvos politikai glosto brokdarius

Tvarkė mažesnį plotą

Kelininkai turėjo remontuoti per 4 tūkst. kvadratinių metrų Laisvės gatvės ruožą.

"Žinoma, jiems neapsimokėjo. Rangovui geriau remontuoti devynis kartus mažesnį plotą – Babrungo gatvės 548 kvadratinius metrus", – pastebėjo R.Endrikas.

Tačiau rangovas Plungės rajono savivaldybės administracijai yra pateikęs garantinius raštus, suderintus su finansuotoju, tai yra Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Raštuose pažymėta, jog įmonė įsipareigojo "išlyginti asfaltbetonio dangos nelygumus kelio freza ir apdoroti dangą bitumo emulsija bei granito skaldele arba pakloti papildomą 3 cm storio dangą per visą gatvės plotį".

Nušovė du zuikius?

Plungės meras A.Klišonis visoje šioje istorijoje neįžvelgia jokios korupcijos, o kaip tik džiaugiasi nušovęs du zuikius.

"Gatvė atitinka techninius parametrus. Taip, yra nepatogumas dėl banguotumo. Bet, duok Dieve, kad ir kitos Plungės gatvės būtų tokios, kokia ši yra. Pinigų suma buvo tokia. Būtų pasirinktas kitas variantas, kad ir kitoje miesto dalyje būtų išasfaltuota gatvė. Kažkokio nepatogumo bus Laisvės gatvės gyventojams, bet ir Babrungo gatvės gyventojai laukė naujos gatvės", – tikino meras.

Atliko bandymus

Plungės meras tikino, kad šių gatvių remonto darbuose techninę priežiūrą atliko įmonė "Kelvista".

Tai ši įmonė pateikė laboratorinių bandymų ataskaitas. Jose pažymima, kad asfaltbetonio mišinyje trūksta bitumo ir asfaltbetonio gamyboje panaudotas kietesnės markės bitumas.

Tai reiškia, kad lyg ir norėta geresnės kokybės, naudotas kietesnės markės bitumas. Tačiau asfalto dangos nelygumų šis faktas neužlygina.

Įmonės "Kelvista" atstovai dėl neaiškių priežasčių nesiteikė dienraščiui komentuoti situacijos.

Iš Plungės savivaldybės pateiktų dokumentų matyti, kad rangovų brokas įvertintas 6,9 tūkst. eurų.

Tačiau pati savivaldybė aiškina, kad nuostolių nepatyrė, nes už 7,7 tūkst. eurų rangovas atliko asfaltavimo darbus Babrungo gatvėje.

"Jie išleido daugiau, nei būtų taisę gatvę. Jiems būtų tekę nufrezuoti paviršinį sluoksnį ir uždengti naują sluoksnį. Būtų tekę dengti ne tokį storą asfalto sluoksnį, koks buvo uždėtas Babrungo gatvėje", – akcentavo A.Klišonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juonis

Juonis portretas
Ne balsuokite už liberalus labai prašau Plungės žmonės ką jie daro kad jūs žinotumėte. Pasidomėkite atidžiau kokie jų korumpuoti planai.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Piliečiams belieka paduoti į teismą savivaldybės atsakingus pareigūnus už pareigų neatlikimą. Tai gali būti ir juristai, kurių pareiga išieškoti žalą ,o teisėjas patirs didelį malonumą tenkindamas visuomenės poreikį.Kito efektyvaus kelio nėra, tik su lazda per knyslę.

STEPAS

STEPAS portretas
TARYBŲ LIETUVOJE VIENA PARTIJA KORUMPAVO O DABAR JŲ ŠUTVĖ TAD IR KORUPCIJOS DAUGIAU NES VISIEM REIKIA PASIPELNYTI - O BIUDŽETO VIS JIEM MAŽAI
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių