Lietuvos savivaldybės pareikš solidarumą su Baltarusijos politiniais kaliniais

  • Teksto dydis:

Lietuvos savivaldybės šeštadienį pareikš solidarumą su Baltarusijos politiniais kaliniais.

Ta proga ant savivaldybių pastatų bus iškelta Baltarusijos tautinė vėliava, kai kurių jų pastatai bus apšviesti šios vėliavos spalvomis – balta ir raudona.

Šią akciją organizuoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

Ji kartu su Baltarusijos žmogaus teisių centru „Viasna“ taip pat ragina Lietuvos savivaldybes dalyvauti laiškų/atvirlaiškių Baltarusijos politiniams kaliniams rašymo akcijoje #FreedomLetters.

Jos tikslas – paskatinti Lietuvos piliečius parašyti asmenišką laišką vienam ar keliems politiniams kaliniams Baltarusijoje ir taip išreikšti paramą, padrąsinti, padėti neprarasti vilties.

„Laiškai, atkeliavę iš demokratinio pasaulio, suteiktų kalintiems baltarusiams stiprybės, parodytų konkrečių žmonių jais rūpestį. Esame įsitikinę, kad artėjant Kalėdoms tai būtų tikrai prasmingas ir svarbus atjautos bei žmogiškumo ženklas“, – teigiama URM kreipimesi.

Anot jo, praėjus daugiau kaip metams po neskaidrių prezidento rinkimų ir jėga nuslopintų protestų daugiau kaip 880 asmenų tebėra įkalinti Baltarusijos režimo kalėjimuose ir kolonijose.

Pernai rugpjūčio 9-ąją vykusius prezidento rinkimus, kai nugalėtoju paskelbtas nuo 1994 metų Baltarusiją valdantis autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, Lietuva ir kitos Vakarų šalys vadina suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu ir koks rezultatas tos akcijos ? Lukašenka išsigando ir pabėgo ? Paleido kalinius ? Ar šiaip gavosi eilinis šnipštas ?

VISIŠKAS DEBILIZMAS ANT LIETUVOS

VISIŠKAS DEBILIZMAS ANT LIETUVOS portretas
DURNIAI su iniciatyva,geriau rūpinkitės žemiškais reikalais,o ne politikuokite.Žmonės jus rinko ne tam,kad susirūpinimus reikštumete,o spręstumete problemas po savo kojomis.

Arijas

Arijas portretas
Uzknisot jau su ta gudija.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių