M. Adomėnas: prisidengdama kova su terorizmu Afrikoje, Rusija kišasi į valstybių reikalus

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Mantas Adomėnas sako, kad Rusija manipuliuoja  savo vaidmeniu Afrikoje neva remiant kovą su terorizmu, nes taip ji bando pasinaudot situacija ir kišasi į valstybių vidaus reikalus.

„Mes matome Rusijos bandymus pasinaudoti situacija Afrikoje. Neva remdama Afrikos vyriausybes, kovojančias su Daesh grupuotėmis, Maskva siunčia Wagner samdinius, kurie grobsto vietinius gamtos išteklius ir didina žmonių, patekusių į kryžminę ugnį, kančias“, – teigė viceministras, ketvirtadienį Saudo Arabijoje dalyvaudamas Globalios koalicijos kovai prieš Daesh/ISIS užsienio reikalų ministrų susitikime.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, jis atkreipė susitikimo dalyvių dėmesį, kad koalicijai būtina atremti plačiai paplitusias Rusijos ir kitų užsienio šalių manipuliacijas informacija ir šį kišimąsi.

Kreipdamasis į Koalicijos partnerius, viceministras M. Adomėnas taip pat akcentavo, kad Koalicija yra svarbus pasaulinės kovos su „Islamo valstybe“ (IS) koordinavimo įrankis, o Lietuva išlieka tvirta Koalicijos rėmėja.

Šiuo metu Lietuva remia administracinių gebėjimų stiprinimo, gerą valdymo, teisės viršenybės ir švietimo plėtros projektus Irake. Nuo 2006 iki 2022 metų Lietuva skyrė 257 tūkst. eurų šių projektų įgyvendinimui.

Svarbiausi tarptautiniai Koalicijos veiklos formatai yra JAV vadovaujama operacija „Įgimtas ryžtas“ ir NATO misija Irake, kurioje dalyvauja Lietuva.

Pastaruoju metu pagrindinis Koalicijos dėmesys skiriamas situacijos iš IS atkovotose teritorijose Artimuosiuose Rytuose stabilizavimui bei civilinėms pastangoms, stengiantis sumažinti potencialią IS subordinuotų teroristinių grupuočių plėtrą Afrikos žemyne bei Afganistane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOKIE PINDOSAI

KOKIE PINDOSAI portretas
Komandą davė? Ar mėslita jau išteisinta?

vova pacan

vova pacan portretas
teroristas ieško uodo teroristo bananų medžiuose

JONAS

JONAS portretas
Šitas šiukšlius kauno banditėliu chebros draugelis su ta savo boba didelė mum lietuviams gėda iki ko dasigyvenom kaip tapom nepriklausomi staigiai i lietuva sulindo visas brudas iš amerikės iškrypėliai valkatosDABAR VISAS UKRU SBRODAS SULINDO ir pasisekė seniui KGB iš keršto sunaikinti lietuva ir dar jo misija nebaigta jei nenudves tai pamenat jo žodžius NORIT KRAUJO ??? BUS
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių