Ministras: Bulgarija nesiuntė oro gynybos sistemų Ukrainai, kad neerzintų Rusijos, bet liko be dujų

  • Teksto dydis:

Pasak Lietuvos krašto gynybos ministro Arvydo Anušausko, vakar Vokietijoje, JAV Ramsteino aviacijos bazėje, vyko istorinis įvykis.

„40 šalių susibūrė prieš Putiną ir jo valdomos Rusijos agresiją. Prieš invaziją į Ukrainą. Antiputiniška koalicija jau lyginama su antihitlerine koalicija, kuri padėjo nugalėti Adolfą.

Vokietija deklaravo oficialiai, kad į Ukrainą siunčia „Gepardus“ ir imasi pas save mokyti Ukrainos karius.

Kanada Ukrainai nupirks 8 šarvuočius „Roshel“, – per gynybos ministrų susitikimą pasiektus susitarimus vardijo A. Anušauskas.

Pasak ministro, Ukrainos gynybos viceministrė Anna Malyar sakė, kad nuo vasario 24 dienos Rusijos turimų raketų atsargos sumažėjo daugiau nei perpus.

Bulgarija atsisakė siųsti oro gynybos sistemas S-300 į Ukrainą, kad nesuerzintų Rusijos, o ši ėmė ir nutraukė dujų tiekimą. Gal atsiųs dabar?

„Pasienio kontrolės punktuose iš Padniestrės į Moldovą ir toliau plūsta žmonės, bėgantys nuo galimo artėjančio karo regione. Nors Padniestrę kontroliuoja Rusija, bet naujo „išlaisvinimo“ nebenori“, – socialiniame tinkle rašo A. Anušauskas.

Anot gynybos ministro, Australijos vyriausybė paskelbė, kad kitą savaitę Ukrainos kariuomenei išsiųs 6 M777 155 mm haubicas ir įvairių 155 mm art. sviedinių siuntą po to, kai Kanada ir Jungtinės Valstijos praėjusią savaitę Ukrainai pristatė 94 M777.

„Bulgarija atsisakė siųsti oro gynybos sistemas S-300 į Ukrainą, kad nesuerzintų Rusijos, o ši ėmė ir nutraukė dujų tiekimą. Gal atsiųs dabar? Būtų gera proga Ukrainai dar praretinti Rusijos aviaciją, kuri prarado 10 proc. savo smogiamųjų lėktuvų „Su-34“, – apie Ramsteino aviacijos bazėje vykusį gynybos ministrų susitikimą rašo A. Anušauskas.

Rytą jau skelbta, kad visą Rusijos gamtinių dujų eksportą vamzdynais kontroliuojantis koncernas „Gazprom“ trečiadienį nutraukia dujų tiekimą Bulgarijai, pranešė portalas nova.bg, remdamasi šalies energetikos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių