Pereiti į pagrindinį turinį

Mirė buvęs Lietuvos premjeras M. Stankevičius

Eidamas 82-uosius mirė septintosios po Nepriklausomybės atkūrimo vyriausybės ministras pirmininkas Mindaugas Stankevičius.

A. Ufarto / BFL, MRU nuotr.

1935 metais gimęs Aukštadvaryje, Trakų rajone gimęs L.M. Stankevičius 1990-1994 metais buvo socialinės apsaugos ministras, 1994-1996 metais ėjo valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministro pareigas, 1998–1999 metais vadovavo sveikatos apsaugos ministerijai.

Premjero pareigas jis ėjo 1996 metų vasario-lapkričio mėnesiais.

Reiškia užuojautas

Penktadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl L.M. Stankevičiaus mirties.

„Patyręs finansų specialistas L.M. Stankevičius jau pirmaisiais Nepriklausomybės metais pradėjo dirbti socialinės apsaugos srityje, vėliau ėjo socialinės apsaugos, valdymo reformų ir savivaldybių reikalų, sveikatos apsaugos ministro pareigas, buvo išrinktas Seimo nariu“, – rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Pasak D. Grybauskaitės, daugelis, kuriems teko sudėtingais pirmaisiais valstybės atkūrimo metais dirbti su L.M. Stankevičiumi, įsiminė jo atsakingą požiūrį į patikėtas pareigas ir dalykiškumą.

Seimo ir savo vardu užuojautą pareiškė ir Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Telydi Velionio vardą amžina pagarba ir šviesus atminimas“, – netekties valandą parlamento vadovas Velionio šeimai linki stiprybės ir dvasios paguodos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų