NATO į Lietuvą siunčia Kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos grupę

  • Teksto dydis:

Aukščiausia NATO institucija – Šiaurės Atlanto taryba – trečiadienį vienbalsiai nutarė skirti Lietuvai Kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos grupę, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Dėl šios grupės pagalbos Lietuva anksčiau kreipėsi į NATO, siekdama kovoti su neteisėta migracija per Baltarusiją.

Aljanso ekspertai analizuos galimus hibridinės kampanijos scenarijus, esamas ir potencialias rizikas, teiks siūlymus dėl strateginės komunikacijos ir pasirengimo galimiems incidentams.

Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, NATO atstovai į Lietuvą atvyks rugsėjo pradžioje.

Ministras teigia, kad Kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos grupės aktyvavimas Lietuvoje rodo tai, jog sąjungininkai atsakingai vertina Lietuvos geopolitinį kontekstą ir rengiasi bet kokiam galimam incidentui.

„Susiduriame su hibridine Lukašenkos režimo agresija prieš Lietuvą. NATO grupės atvykimas yra svarbus ne tik sprendžiant hibridinės agresijos keliamas problemas – tarptautiniu mastu nedraugiškai kaimynei dar kartą įrodoma, kad šioje kovoje esame ne vieni, turime sąjungininkų su kuriais glaudžiai bendradarbiaujame ir krizinėse situacijos galime remtis jų tvirta parama“, – KAM pranešime sako A. Anušauskas.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne uz ilgo ,matysime ,kaip tie afganai ir irakezai bei negrai --ims vieni kitus piauti..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių