Bręsta parlamentinis tyrimas: Navickų turtai – neteisėti?

Klausimų pasitraukusiai ministrei, dabar Seimo narei Monikai Navickienei, daugėja kone kasdien. Kai kurie nauji epizodai veda iki klausimų, ar Navickų šeimoje nebuvo neteisėto praturtėjimo? Seimo opozicija dėl to kreipsis į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT), o šalies vadovas perspektyvia laikytai politikei pataria nuo politikos jau pailsėti.

Savaitgalį konservatorių taryboje įvyko keli antraščių verti dalykai: partija paprašė, kad į Seimo rinkimus juos vėl vestų Ingrida Šimonytė, pirmininkas apsistumdė su garbės pirmininku, taip pat partijos lyderis pasisakė, kad M. Navickienė turėtų dalyvauti ir ateinančiuose rinkimuose. 

Vis dėlto šalies vadovas patartų nuo politikos jau pailsėti. 

„Galiu pasakyti, kaip elgčiausi aš. Aš nedalyvaučiau. Jeigu norisi likti politikoje, galbūt tai daryčiau po tam tikro laikotarpio“, – teigė Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda. 

„Ko nesinorėtų iš prezidento, tai dvigubų standartų. Sprendimą dėl ateities priimsiu pasitarusi su savo politine bendruomene“, – kalbėjo Seimo narė M. Navickienė.

M. Navickienės istorija ritasi kaip sniego gniūžtė. Opozicija ketina tuo pasinaudoti. „Valstiečiai“ sumanė inicijuoti parlamentinę komisiją. Ji tirtų M. Navickienės ryšius su Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu – už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

„Ministrė, panašu, kad yra apsimelavusi“, – sakė Seimo narys Aurelijus Veryga. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Bet kiti politikai blaškosi. 

„Nematau poreikio parlamentiniam tyrimui dėl M. Navickienės, nes tą tyrimą padarys rinkėjai visai netrukus“, – savo nuomone dalijosi Seimo narys Gintautas Paluckas.

„Nežinau, kieno čia iniciatyva tokia“, – teigė Seimo narys Saulius Skvernelis. 

Bet salėje pasitarę ir po pusvalandžio atėję abu pašnekovai kalbėjo jau visai kitaip.

Dabar jau ir „Vardan Lietuvos“, ir „socdemai“ prie M. Navickienės komisijos prisidėti nori. 

„Tai yra galimos koalicijos bendras sutarimas tuos klausimus spręsti vieningai. Kas šiandien yra opozicija, rudenį gali būti koalicija“, – akcentavo G. Paluckas. 

„Vyriausybėje dirbo žmogus ir dabar jis dirba Seime, kuris netiesiogiai, bet susijęs su grėsmėmis nacionaliniam saugumui. Atsakymai turi būti padaryti“, – tikino S. Skvernelis.

Žinant, kad tie lėktuvai yra siejami  su kažkokia narkotikų prekyba, tai gal ne ji pati, gal ja kas nors pasinaudojo.

„Valstiečiai“ dar atkreipia dėmesį į „15min“ pasirodžiusią informaciją, kad I. Trinkūnaitė Lietuvos bankui aiškinasi ir dėl sandorio su įtariamuoju narkomafijos byloje. Prieš kvaišalus kovojęs buvęs sveikatos apsaugos ministras grėsmių įžvelgia ir čia.  

„Ministrė gal skrido su diplomatiniu pasu. Gal su diplomatiniu pasu yra taikomi mažesni patikros reikalavimai. Žinant, kad tie lėktuvai yra siejami  su kažkokia narkotikų prekyba, tai gal ne ji pati, gal ja kas nors pasinaudojo“, – samprotavo A. Veryga.

Kad komisija būtų suburta turės balsuoti Seimas, o tam balsų gali neužtekti. Bet greta kitų dalykų, paaiškėjo, kad Seimo narės vyro Mindaugo Navicko įmonėje „Litlab“ dirba vos vienas darbuotojas. Nepaisant to, įmonė kartu su „Eika“ baigia statyti didelį verslo centrą Vilniaus oro uoste.

„Delfi“ pažvelgė į įmonės finansinius dokumentus, Navickų turto deklaracijas. Kilo klausimas.

„Vykdomi milžiniški projektai, o įmonės finansiniai rodikliai yra pakankamai silpni tokių projektų įgyvendinimui“, – teigė S. Skvernelis. 

Opozicija nusprendė drauge kreiptis į FNTT dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

M. Navickienė save nuo vyro reikalų nori atsieti.

„Mes turime absoliučiai skirtingus profesinius gyvenimus. Aš turbūt turiu teisę turėti savo asmeninius pasiekimus, savo pasirinktą sritį, nepriklausomą nuo mano sutuoktinio pasirinkimų“, – kalbėjo Seimo narė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išlido į šviesą

Išlido į šviesą portretas
"Familija di Sagrada". Saldžioji porelė: tautos" rūpintojėlė" Monika ir savo bei sukčių reikalus tvarkantis, amžinai telefonu neatsiliepiantis, vairuojantis vyras. Dirba sutartinai, gimines, draugus Lietuvai naikinti sukišę.

>tam Taigi

>tam Taigi portretas
klasikinė mafija.

tam Taigi

tam Taigi portretas
o ar tau neatrodo kad Kažkas bobas specialiai i tokias vietas stato kad jeigu ka paskui galėtu atiduot traiškyt? Kuo tūpesnė tuo ištikimesnė..Jos gi labai sažiningos vykdytojos. Negailestingos vykdytojoss. Nematai kad akademikių ar mokslininkių o tuo labjau aršių stiprių asmenybiu į a.valdžios postus nestatato o tik buhalteres bukalaures ar kap šita Monika infantiles nevykėles vos susigraibančias reikaluose? Gerai kad skaityt ir skaičiuot moka :D Be reikalo Žemaitaitis sako kad šita gerai tvarkėsi ministerijoj. Nieko gero ar įsimintino tikrai per visus 4 metus nepadarė Net neygaliuju negynė. P o xui jai viskas be savo kišenio
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių