A. Pabedinskienė pasakė nuomonę apie „darbietį“ V. Vigelį

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė sako, kad „darbietis“ Vytautas Vigelis, kuris laimėjo konkursą į Pabradės socialinės globos namų direktoriaus vietą, išmano socialinės politikos klausimus.

„Ponas V.Vigelis 18 metų vadovavo savivaldybei ir tai pačiai socialinei politikai, ir aš manau, kad jis labai puikiai žino apskritai visas socialinės politikos sritis, tačiau ne mano kompetencijoje buvo vertinti konkurso metu jo atsakymus“, - žurnalistams pirmadienį sakė ministrė.

V.Vigelis nuo 1996 iki 2015 metų buvo Švenčionių rajono savivaldybės meras. Pernai vasarą kelias savaites jis ėjo kultūros viceministro pareigas - jas buvo priverstas palikto po kritikos dėl praeityje supainiotų interesų ir skandalo, kai 2011-aisiais Varšuvoje galbūt neblaivus buvo išlaipintas iš lėktuvo. Vėliau jis dirbo Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Kęstučio Daukšio padėjėjų - sekretorių komandoje.

Anot ministrės A.Pabedinskienės, ji dar nėra susipažinusi su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma dėl V.Vigelio tinkamumo vadovauti Pabradės socialinės globos namams.

„Kiek žinau, jau yra gauta iš STT pažyma, bet aš dar nesu susipažinusi, o kai susipažinsiu, aš jums konkrečiai viską pakomentuosiu“, - sakė ji.

Konkursą į Pabradės socialinės globos namų direktoriaus postą rengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

„Tai yra konkursas, tai yra komisija, kuri nusprendė, vertino. Pats konkursas susideda iš dviejų dalių - ir teorija, ir praktika, aš tikrai negaliu pasakyti, kodėl vienaip ar kitaip vienas asmuo buvo įvertintas, kadangi pati nedalyvavau, aš tikiu tuo, ką komisija pateikė“, - aiškino A.Pabedinsienė.

Į Pabradės socialinės globos namus priimami vaikai ir jauni žmonės, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos ar nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis. Apie 90 procentų yra našlaičiai ar likę be tėvų globos. Šiuo metu globos namuose gyvena 178 gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
VIGELIUI šilta vietelė parūpinta Globos namuose. Mes dar pamename kaip jis girtas staipėsi Varšuvos aerodrome. Eilinis brudas ir nedaugiau. Ministrė mandagiai nusimuilina nuo sprendimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių