Palangoje vyks Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį vyks ekspremjero Sauliaus Skvernelio buriamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas, kurio metu bus renkamas partijos pirmininkas, jo pavaduotojai, kitų valdymo organų nariai.

Dėl partijos pirmininko posto varžysis trys jos steigėjai – Seimo nariai S. Skvernelis ir Vytautas Bakas bei Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininką trejų metų kadencijai išrinks visi steigiamajame suvažiavime dalyvaujantis steigėjai.

Tapti Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigėjais jau užsiregistravo daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių ir, kaip pažymi būsimos partijos atstovai, šis skaičius vis dar auga.

Steigiamojo suvažiavimo metu taip pat numatyta išrinkti atstovus į kitus partijos valdymo organus – 8 pirmininko pavaduotojus, 29 Valdybos narius, po 6 Etikos ir skaidrumo komisijos bei Kontrolės komisijos narius.

ELTA primena, kad praėjusių metų rugsėjį S. Skvernelis ir dar dešimt parlamentarų pranešė paliekantys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime ir kuriantys naująją Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“.

2021 spalio mėnesį S. Skvernelis oficialiai paskelbė apie naujos politinės partijos steigimą.

Pastarųjų metų gruodžio mėnesį Delfi užsakymu „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa parodė kaip niekada žemą LVŽS rezultatą – už šią partiją buvo pasirengę balsuoti 6,7 proc. apklaustųjų. Tuo tarpu už S. Skvernelio naujai steigiamą Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“, gruodžio mėnesio apklausos duomenimis, būtų balsavę 7,2 proc. respondentų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mazeikiškis

Mazeikiškis portretas
Nagiene padare tvarka Mazeikiuose suede socdemus, sutvarkys Skverneli ir jo partija

X

X  portretas
Partijos keičiasi, kapitalizmas nesikeičia!

Sokas

Sokas portretas
Žiūrime žinias ir ką matome.....p.Siauline irgi ten....šokas,nuvylė,jeigu dauguma tokių.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių