Partinių rietenų pabaiga?

Po šią savaitę svaidytų abipusių viešų kaltinimų, šiandien paaiškės tolesnė Klaipėdos miesto tarybos nario Alvido Šimkaus bei parlamentaro ir kandidato į prezidentus Naglio Puteikio ateitis Lietuvos centro partijoje.

Šiandien Kaune vyks Centro partijos tarybos posėdis, kuriame Etikos komisija turėtų apsvarstyti savo lyderio N.Puteikio, kurio narystė partijoje šiuo metu laikinai sustabdyta, elgesį.

"Mes dėl to ir stabdėme jo narystę partijoje, nes yra pastovus melavimas ir neteisybės sakymas viešai", – pabrėžė A.Šimkus, kuris pripažino, jog prieš trejus metus pats ir pasikvietė N.Puteikį į partiją.

2016 m. Seimo rinkimuose N.Puteikio buvimas partijoje centristus esą tenkino, tačiau per pastaruosius savivaldybių rinkimus, teigiama, jog jis nepateisino lūkesčių.

"Jis nežaidė komandinio žaidimo, o tik sau. Ir iš 22 partijos skyrių, kurie dalyvavo rinkimuose, partija laimėjo tik Klaipėdoje, Alytuje ir Varėnoje. Nors ir ten jo nuopelno nedaug. Negalime neigti, kad N.Puteikio žmonos Ninos Puteikienės dalyvavimas rinkimuose neturėjo mums teigiamo poveikio, bet mes tikėjomės gauti bent penkias ar šešias vietas taryboje, o gavome tik tris", – apgailestavo A.Šimkus.

Esą šiandieninis posėdis ir parodys, ar Centro partija vis dar egzistuoja, ar ją galima traktuoti, anot A.Šimkaus, tik kaip Puteikių bendrovę.

N.Puteikio pasiteiravus, ko jis tikisi iš partijos tarybos posėdžio, politikas teigė:

"Tikiuosi iš partijos pašalinti kitų partijų ir kitų politinių judėjimų atstovus, dirbančius kitų politikų naudai. Tai – Laura Radzevičiūtė, kuri yra kandidato į LR prezidentus Mindaugo Puidoko štabo vadovė, ir A.Šimkus, kuris dirba V.Grubliausko frakcijoje", – dėstė N.Puteikis.

Paklausus, ką darys, jei partijos sprendimas bus nepalankus jam, N.Puteikis sakė, kad atsistatydins, kvies naują suvažiavimą ir iš naujo rinks visus partijos organus.

"Bet su L.Radzevičiūte ir A.Šimkumi aš nedirbsiu. Jie turi patys apsispręsti, su kuo jie yra", – pabrėžė N.Puteikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie nuopelnai, kokie gebėjimai senelio

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Šimkus meluoja: ką tik paklausiau 4 Klaipėdos miesto skyriaus narių, ar buvo skyriaus posėdis dėl jo prisijungimo prie Grubliausko frakcijos. Nei vienas iš tų narių nebuvo informuotas apie tokį posėdį. Šimkus savavališkai pasielgė. Šimkus, slėpdamas machinacijų galus ir kelias dienas turėdamas prieigą prie elektroninės partijos narių registravimo sistemos, neteisėtai pašalino per 1000 jam neįtikusių narių.

Nina Puteikienė

Nina Puteikienė  portretas
Torpeda paliuosuota.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių