Pirmoji šalies pora pasipuošė vyšyvankomis: ragina taip palaikyti Ukrainą

  • Teksto dydis:

Kasmet trečiąjį gegužės ketvirtadienį ukrainiečiams puošiantis tradiciniais raštais išmargintais marškiniais – vyšyvankomis, prie iniciatyvos prisijungė ir prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

Šalies vadovas ragina ir kitus Lietuvos gyventojus taip pareikšti savo palaikymą su agresoriumi kovojančiai Ukrainai.

„Šiandien mūsų broliškai Ukrainai – dar viena svarbi diena. Kasmet trečiąjį gegužės ketvirtadienį ukrainiečiai ir jų draugai visame pasaulyje puošiasi tradiciniais raštais išmargintais marškiniais – vyšyvankomis“, – savo feisbuko paskyroje rašo G. Nausėda.

Gali atrodyti, kad tai – tik simbolis. Tačiau valstybei, kuri narsiai ir didvyriškai kovoja su žiauriu agresoriumi, simboliai taip pat yra labai svarbūs.

Prezidentas ragina ir kitus gyventojus pasipuošti Vyšyvankomis. Jis akcentuoja, kad su agresoriumi kovojančiai Ukrainai palaikymas yra svarbus.

„Gali atrodyti, kad tai – tik simbolis. Tačiau valstybei, kuri narsiai ir didvyriškai kovoja su žiauriu agresoriumi, simboliai taip pat yra labai svarbūs. Tikiu, kad mūsų visų pasipuošimas vyšyvankomis suteiks ukrainiečiams papildomų jėgų kovoje už laisvę“, – rašo šalies vadovas.

„Tai dar vienas iš daugelio paramos ir solidarumo su Ukraina ženklų. Galbūt labai paprastas, bet tikrai nuoširdus ir siunčiantis žinią, kad esame ir būsime kartu su ukrainiečiais. Iki pergalės“, – pažymi prezidentas.


Šiame straipsnyje: Gitanas NausėdaVyšyvankos dienapalaikymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių