Po nesėkmingų savivaldos rinkimų socdemai griebiasi naujovių

Gintauto Palucko vadovaujami socialdemokratai žada, kad nuo šiol didžiuosiuose miestuose visuomenė galės kelti partijos kandidatus Seimo ir savivaldos rinkimuose.

Tokio žingsnio jie ėmėsi po nesėkmingų savivaldos rinkimų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Socdemų lyderis teigia, kad nauja tvarka galios renkant partijos kandidatus didžiųjų miestų vienmandatėse apygardose Seimo rinkimuose ir formuojant sąrašus rinkimuose į savivaldybių tarybas.

G. Paluckas teigė, kad partijos nariai ir visuomenė galės pasiūlyti kandidatus, jie turės sutikti dalyvauti rinkimuose ir pareikšti, kad pritaria socdemų programinėms nuostatoms.

Tiesiai šviesiai sakau, tai reikalinga tam, kad konservatoriai neitų per socialdemokratų sąrašus.

„Tiesiai šviesiai sakau, tai reikalinga tam, kad konservatoriai neitų per socialdemokratų sąrašus“, – BNS antradienį sakė politikas.

Didžiuosiuose miestuose socialdemokratai iškovojo keturis tarybos narių mandatus – po du Šiauliuose ir Panevėžyje.

Nė vienas partijos kandidatas į merus nepateko į antrąjį turą, o Vilniuje kandidatavęs G. Paluckas surinko 2,64 proc. balsų.

2015 metų rinkimuose partijos lyderis surinko 3,73 proc. balsų. Keturis mandatus tuomet taryboje iškovoję socialdemokratai pateko į mero Remigijaus Šimašiaus vadovaujamą koaliciją, o G. Paluckas tapo vicemeru.

Pasak G. Palucko, socdemų nesėkmė didžiuosiuose miestuose yra ilgalaikė tendencija.

„Jeigu pažiūrėsite pastaruosius dešimt ar 15 metų, tai ta vegetacija yra užsitęsusi, nors ir su mažesniais ar didesniais pabangavimais“, – kalbėjo politikas.

Jo teigimu, nesėkmę miestuose lemia skyrių atotrūkis nuo rinkėjų ir prastos galimybės naujiems žmonėms tapti partijos kandidatais.

Socdemai planuoja, kad pasiūlius kandidatus visuomenė galės juos paremti gyvai arba internetu, bet turės pasirašyti deklaraciją, jog yra centro kairiųjų pažiūrų.

Regionuose partija kandidatus toliau tvirtins pati.

„Ten skyriai veikia gerokai efektyviau, tas santykis su žmonėmis yra gerokai artimesnis. Ten skyrių nariai patys mato, kurie kandidatai yra palaikomi, kurie – ne“, – tvirtino G. Paluckas.

„Kam taisyti tai, kas nesugedę?“, – pridūrė jis.

Nepaisant prastų rezultatų miestuose, socialdemokratus savivaldos rinkimuose parėmė 13,24 proc. rinkėjų. Tai yra antra vieta po konservatorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Pritariu. Pradėkim nuo koncervų agento Palucko.

tauta SOTI visais NEOlyberastiniais socdemu vaikiagrobiais

tauta  SOTI visais NEOlyberastiniais  socdemu vaikiagrobiais portretas
ir ju sukurtu su konservatdegeneratu gauja ,,,YDIRBIU,,,,lietuvoje ... vyt padlas naxren .......y sibira basom kojom ...

Kol VISOS

Kol VISOS portretas
partijos matys ir girdės piliečius tik likus keliems mėnesiams iki kadencijos pabaigos,bet ne visą porinkiminį laikotarpį ,tol tegu net nesvajoja,kad situacija pasikeistų.Visi turi dirbti ir parodyti kuo vieni uż kitus yra geresni,kad rinkėjas pasirinktų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių