G. Nausėda: šiais metais Lietuva Ukrainai tieks antidronų, sieks didinti jų gamybą

Lietuva sieks Ukrainai pateikti daugiau antidronų sistemų, ketvirtadienį pareiškė prezidentas Gitanas Nausėda po vizito šioje nuo Rusijos agresijos besiginančioje šalyje.

„Neabejoju, kad galėsime šiais metais pateikti ir nemažai antidronų, kurie yra vertinami Ukrainos karių, kuriais pasiekiama ženklių rezultatų mūšio lauke“, – spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

„Problema yra ta, kad reikėtų dar labiau padidinti mūsų pajėgumus gaminti antidronus, kurie iki šiol dar yra pakankamai riboti. Bet tam reikalingi tam tikri organizaciniai sprendimai, investicijos, ir tikiuosi, kad tai visgi mums pavyks padaryti, nes tai yra ne tik priemonė, reikalinga šiandien Ukrainai, bet ir, be jokios abejonės, priemonė, reikalinga mūsų kariuomenei, jos kovinei galiai sustiprinti“, – kalbėjo prezidentas.

Krašto apsaugos ministras vėliau ketvirtadienį nedetalizavo, kiek iki šiol tokių sistemų buvo suteikta ir kiek planuojama jų perduoti šįmet, tačiau patvirtino planus apie tolimesnį antidronų įsigijimą.

„Galiu patvirtinti, kad yra numatyta įsigijimams tam tikros sumos. Ir antidronų, ir dronų, kas yra gaminama Lietuvoje, ir optikos, ir visų kitų dalykų, kurie yra reikalingi ukrainiečiams“, – žurnalistams sakė Arvydas Anušauskas.

Jis pažymėjo, jog tikisi spartesnio gamintojų tiekimo.

„Mes užsakymus duodam. Gamintojai žadėjo spartinti, labai tikimės ir pažadų įgyvendinimo“, – teigė jis.

Jis trečiadienį Lvive susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymiru Zelenskiu ir Lenkijos vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) bei pasirašė deklaraciją dėl tolesnės paramos Kyjivui tęsiantis Rusijos agresijai.

G. Nausėda spaudos konferencijoje sakė iš Ukrainos prezidento išgirdęs prašymą dėl tankų tiekimo.

„Jeigu kalbėti labai konkrečiai ir trumpai, tai yra tankai. Tankai yra šiuo metu poreikis numeris vienas, kadangi vyksta pozicinis karas.

„Jeigu kalbėti labai konkrečiai ir trumpai, tai yra tankai. Tankai yra šiuo metu poreikis numeris vienas, kadangi vyksta pozicinis karas. (...) Labai svarbu, kad šitoje vietoje mes pasiektume tam tikrą persilaužimą, pirmiausia mąstyme ir sprendimų priėmime ir, ko gero, labai svarbu, kad būtų žengti pirmieji žingsniai, o jau kitos valstybės galėtų prisijungti prie šitos iniciatyvos“, – sakė prezidentas.

Jis sakė, kad susitikime Ukrainoje nemažai dėmesio skirta tankių tiekimui iš Lenkijos, Vokietijos bei kitų valstybių.

„Kaip jūs puikiai suprantate, Lietuva tankų prasme Ukrainai padėti negali, tačiau teikiame pagalbą visose kitose srityse“, – pridūrė G. Nausėda.

Apie šalių vadovų susitikimą Ukrainoje iš anksto nebuvo skelbta.

 

Trečiadienį taip pat pranešta, kad G. Nausėda V. Zelenskį susitikime patikino, jog jau artimiausiu metu Ukrainą pasieks artimojo nuotolio zenitinės patrankos L70 ir amunicija.

Jis taip pat informavo apie Lietuvos Valstybės gynimo tarybos sprendimus tęsti karinės paramos teikimą Ukrainai, pasitelkiant Lietuvos gynybos pramonės įmones. Taip pat bus finansiškai prisidedama prie tarptautinių iniciatyvų ir fondų, skirtų ginkluotės pirkimui Ukrainai. Tam Krašto apsaugos ministerijos biudžete taip pat jau yra numatyta 40 mln. eurų.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bu baikit

Bu baikit portretas
Tokius dronus ir ne tik juos mes senai turejome patus gaminti,o ne visada rekt rusai puls ,su soviniais nepakovosi pries k.tehnika pone .Visur aukstuose postose sedintiems truksta mastymo ir viziju kurio jie visiskai neturi tik nauda sau ziuri .

>>>>>NA>>>

>>>>>NA>>> portretas
>NA>pritariu .Karo nebūtų buvę iš vis ,jei ne provokatoriai. Ukrainos milijonieriai Lietuvoje ,ypač VILNIAUS senamiestyje pastoviai linksminasi ir t.t. Kodėl buvo išminuota prieiga?...Kažkam reikėjo...Kam ir kodėl ?...Karo reikėjo - kito paaiškinimo nėra.....Kodėl atjungė rusų TV kanalus? Ar dėl propagandos ? O gal atėmė iš mūsų galimybę tiesą žinoti ? 50 valstybių su priekyje JAV APRŪPINA Ukrainą : ginklais pinigais ir t.t. ....MŪSIŠKIAI iš mūsų prašo ir prašo pinigėlių....ne kraujo ,bet pinigų ...maišeliam ir t.t....Pas mus vis daugiau ir daugiau ,kaip grybai dyksta iš po lietaus, turtuolių karo metu....Vieni pinigėlius duoda iš neapykantos rusam ,kiti iš gailesčio.. O kieno kišenėn atsiduria ? JAV karo labai reikia ir manau ,kad pajėgi UKRAINA PASIRŪPINTI ,be rinkliavos pas mus .Mes priimam ir pasirūpinam jais ir to gana

Tevynis

Tevynis portretas
Kodel kariaujamia pries rusija kinija, kada parades veikti ignalinos atomine elektrine kuri viena is saugiausiu europoje, kada tursime nepriklausomybe lita ir trispalve,nes siandien Matau tik xokolu velevas ir necenzurines nuorodas kur eiti rusu Laivui, kada bus susidorota su valstybiniu reketu ( cigareciu pakelio savikaina 70centu kur dingsta dar 4eur pavogti is piliecio kiek viena diena )prasome parodyti kaip panaudoti milijonai sirinkti uz automobiliu tarsos mokesti, kur stovi tie filtrai oro, ar tikrai mums reikia veltis I konfliktus su valstybem kur Turi virs 40mln gyventoju Kai esame 2,5mln su pirmaujancia eu infliacija, ir nuliniu kariniu parengimu, jei neteisus argumentuokit tiesiog taip Mastau
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių