Politologas: G.Nausėda bilietą į antrąjį rinkimų turi, S.Skvernelis turėtų nerimauti

  • Teksto dydis:

Anot Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Algio Krupavičiaus, labiausiai dėl patekimo į antrąjį prezidento rinkimų turą užtikrintas turėtų būti ekonomistas Gitanas Nausėda.

„Kadangi Gitanas Nausėda laimi ir mažosiose rinkimų apylinkėse, tai sakyčiau, kad jis turi bilietą savo rankose į antrą rinkimų turą. Ir apskritai jis pernelyg daug savivaldybių pirmauja, kad galėtų kas nors staiga apsiversti“, - Eltai teigė politologas.

Jo nuomone, daugiausia nerimo turėtų kilti Sauliui Skverneliui.

„Pagal esamas tendencijas galima ganėtinai užtikrintai sakyti, kad antrame rinkimų ture matysime Gitaną Nausėdą ir Ingridą Šimonytę“, - pridūrė A. Krupavičius.

Komentuodamas S. Skvernelio pareiškimą apie jo atsistatydinimą pralaimėjimo atveju politologas sakė neabejojąs premjero pasitraukimu pralaimėjus.

„Kadangi jis ne vieną ir ne du kartus jau pasakė, kad ketina trauktis, dabar jau įvardijo ir datas, ir aplinkybes, tai manau, kad nebelieka išeities“, - teigė politologas, pridurdamas, kad tokiu atveju laukia visiškas valstiečių nuosmukis ir bet kokios reputacijos praradimas.

ELTA primena, kad rinkimų apylinkės visoje šalyje duris užvėrė 20-ą valandą. Prezidento rinkimuose prireikus antrojo turo, jis vyktų gegužės 26 dieną. (Dainora Karklytė)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Nei vienas likes kitam tūrui nebus Lietuvai ir jos žmonėm tas prezidentas ,kuris reikalingas.Apvilė rinkimai ir tiesiog žmonės nenori eiti į antro turo balsavimą,nes neliko už ką balsuoti.Baisu kokie Lietuvoje žmonės liko,tie kurie nenori jokių permainų ,gyvena ir lauke kada kojas pakratys.

...

... portretas
Telieka tik prisimint tėvelį Staliną: "Rinkimus laimi balsus skaičiuojantys".

Eik Marija

Eik Marija portretas
Zvakiu deginti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių