Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras neprognozuoja Seimo sprendimo dėl kandidatės į generalinius prokurorus

2015-09-15 08:39
BNS inf.
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius nesiima prognozuoti galimo Seimo sprendimo dėl prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktos kandidatės į generalinio prokuroro postą.

„Tikrai nenoriu vertinti prezidentės sprendimų. Tai yra jos pasirinkimas ir jį turime gerbti. Nežinau, kaip reaguos Seimas. Iš savo patirties žinau, kad su Seimu geriau tartis, o ne primesti jam savo valią. Manau, parlamentarai priims išmintingą sprendimą“, - interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ antradienį sakė A.Butkevičius.

Prezidentė praėjusį penktadienį pranešė, kad Seimui teikia Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkės Editos Dambrauskienės kandidatūrą į generalinio prokuroro postą.

46 metų E.Dambrauskienė teisės magistro laipsnį yra įgijusi Vilniaus universiteto Teisės fakultete ir turi 17 metų įvairiapusės teisinio ir vadovaujančio darbo patirties. E.Dambrauskienė yra dirbusi ikiteisminio tyrimo pareigūne, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokurore, advokate. 2008 metais E.Dambrauskienė buvo paskirta Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Nuo 2011–ųjų vadovauja Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

Šių metų gegužę prezidentė D.Grybauskaitė siūlė Teisėjų tarybai skirti E.Dambrauskienę Vilniaus apygardos teismo teisėja. Tačiau Teisėjų taryba tąkart nepritarė prezidentės teikimui motyvuojant tuo, jog šalies vadovės teikimas buvo nepakankamai argumentuotas ir procedūriškai nepagrįstas.

Buvęs generalinis prokuroras Darius Valys iš pareigų pasitraukė birželio viduryje, pasibaigus penkerių metų kadencijai. Jį laikinasis vadovas Darius Raulušaitis paskyrė į Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro pareigas. D.Valys po paskyrimo išėjo 8 mėnesių atostogų.

E.Dambrauskienė yra jau antroji teikiama kandidatė baigus darbą D.Valiui - Seimas birželį atmetė prezidentės pasiūlyto Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų