Premjeras vis dar nesako, ar trauksis iš pareigų

Premjeras Saulius Skvernelis klausiančius dėl tolimesnės jo ateities užimame poste ragina neskubėti. Ministras pirmininkas teigia, kad spręsdamas dėl tolimesnio savo likimo Vyriausybės vadovo poste, jis žiūrės ne savo, bet valstybės interesų.

„Neskubėkim, procesai vyksta, iki liepos vidurio dar laiko yra. Reiškiama parama man svarbi, tačiau vis dar yra nemažai neatsakytų klausimų. Galiu pasakyti tik tiek, elgsiuosi ne taip, kaip būtų geriau man asmeniškai, o taip, kaip būtų geriau valstybei“, – Eltai trečiadienį atsakė premjeras S. Skvernelis.

Į prezidento postą taikęs S. Skvernelis yra teigęs, kad, jei jam nepasiseks šalies vadovo rinkimuose, trauksis iš šiuo metu einamų pareigų.

Po pralaimėtų šalies vadovo rinkimų S. Skvernelis kelis kartus tikslino savo poziciją dėl tolesnio likimo Vyriausybėje. Gegužės pabaigoje premjeras teigė, kad jo sprendimas – trauktis iš Vyriausybės vadovo posto ar ne – priklausys nuo daugelio aplinkybių.

ELTA primena, kad „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) bando formuoti valdančiąją koaliciją. Pasirašytame trijų koaliciją formuojančių partijų memorandume pažymima, kad dabartinis premjeras S. Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti.

Ministrams priekaištų neturi

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nė vienam savo vadovaujamos Vyriausybės ministrui neturi tokių priekaištų, kurie verstų vieną ar kitą atleisti iš einamų pareigų. Pasak Vyriausybės vadovo, artėjant liepos 12-ajai, kuomet Vyriausybė grąžins įgaliojimus, nė su vienu ministru nekalbėjęs apie tolesnes jų darbo Ministrų Kabinete galimybes.

„Nekalbėjau aš su kiekvienu ministru, nes tai yra ankstyvas pokalbis, kadangi ir aš pats negaliu kalbėti... Bet kada bus reikalas – mes kalbėsime. Su ministrais mes nuolatos diskutuojame dėl darbų, dėl iššūkių, dėl prioritetų, dėl stringančių darbų. Todėl aš galiu pasakyti, kad didesnių, esminių priekaištų, kad sakyčiau, jog tas žmogus kategoriškai negali toliau dirbti ir turi eiti iš Vyriausybės, tikrai neturiu nė vienam ministrui“, – trečiadienį Vyriausybėje sakė premjeras.

Kartu, pažymėjo premjeras, ar jis pats ir bus tas asmuo, kuris formuos būsimąjį Ministrų Kabinetą, dar nėra aišku.

Kalbėdamas apie galimas permainas Vyriausybėje, kuomet persiderėjus dėl koalicinės sutarties gali keistis ir dalis ministrų, S. Skvernelis pabrėžė, kad, jei visgi pats dalyvaus Vyriausybės formavime, neleis keisti ministrų vien tam, kad kažkam atitektų postas.

„Keisti ministrą ar poziciją vien dėl to, kad turėtų būti kažkam kitam vieta skirta – tai nėra racionalu“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Galiausiai premjeras akcentavo, kad, formuojant naują valdančiąją daugumą, apskritai nereikėtų skubėti. Pasak ministro pirmininko, laiko tam dar yra pakankamai.

„Optimistiniai variantai (užbaigti derybas dėl koalicijos. – ELTA) yra ir šią savaitę, bet aš manau, kad nėra didelės skubos – mes turime laiko iki liepos 12 dienos“, – apibendrino S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Durnas kausymas,kaip galima kalbėti niekus ,arba spėlioti.

Jelena atsako "Jelena-"

Jelena atsako "Jelena-" portretas
Фаина Раневская: «Есть люди, в которых живёт Бог; есть люди, в которых живёт Дьявол; а есть люди, в которых живут только глисты.» Paskutiniai žodžiai apie Jus.

Jelenai-

Jelenai- portretas
you stupid suka, who you think you are? Get back to friking pa’rasha, do you understand fascistic bich?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių