Premjerė 71 balsu patvirtinus biudžetą: tokio maždaug dydžio yra dauguma

Seimui antradienį 71 balsu priėmus kitų metų biudžetą premjerė sako, jog sprendimas neturėtų nieko stebinti – maždaug tokio dydžio yra valdančioji dauguma.

„Tokio maždaug dydžio yra dauguma, tai nieko neturėtų stebinti, svarbu, kad dauguma buvo balsavusių, o ne ištraukusių korteles. Biudžetas buvo patvirtintas, tai nebus vienos dvyliktosios, kas būtų reiškę gerokai kuklesnes daugelio žmonių galimybes, o tokia rizika buvo, kaip ir kasmet“, – antradienį po balsavimo žurnalistams sakė premjerė.

Pasak Vyriausybės vadovės, net ir nepriėmus biudžeto situacija, kai šalis metus pradeda su viena dvyliktąja praėjusių metų biudžeto, nebūtų pražūtinga.

„Valstybei yra geriau turėti biudžetą nei jo neturėti, turbūt nebuvo nei vienerių metų, kad valstybė būtų neturėjusi biudžeto. Žinoma, galima išbandyti ir tą vieną dvyliktąją, turint minty, kad nėra ta situacija, kai 2008–2009 metų sandūroj viena dvyliktoji būtų reiškusi neįgyvendinamą biudžetą“, – sakė premjerė.

Pagal įstatymą, laiku nepatvirtinus valstybės biudžeto jo išlaidos biudžetinių metų pradžioje kiekvieną mėnesį negali viršyti praėjusių metų valstybės biudžeto vienos dvyliktosios išlaidų.

„Tai šiuo atveju būtų šių metų lygyje, kas nors pasakytų, kad tai nėra blogai, bet tų padidėjimų, kurie biudžetuose suplanuoti atitinkamai negalėtumėm realizuoti, nei darbo užmokesčio, nei kitų išlaidų, kurių ne taip mažai yra. Tikiuosi, kad už kitus du biudžetus, „Sodros“ ir sveikatos draudimo, Seimo nariai balsuos noriau, paprastai taip būna“, – kalbėjo premjerė.

Seimas antradienį priėmė 2022 metų valstybės biudžetą, didžiajai daliai opozicinių frakcijų parlamentarų nedalyvaujant balsavime.

Už biudžetą balsavo 71 Seimo narys, prieš balsavusių nebuvo, o keturi susilaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus nauji rinkimai be konservatorių......

bus nauji rinkimai be konservatorių...... portretas
Atėjo į vadžią prakeikti konservatoriai......visai Lietuvą nustekeno......

manau

manau portretas
Biudžetą geriausiai iliustruoja LT geležinkelių pavyzdys, vietoje puikiai dirbančios valstybinės įmonės pelno teks skolintis 50 MILIJONŲ kad ją subsidijuoti metus laiko, po metų visai galimas dalykas, kad įmonė bus užgrobta - prichvatizuota už eurą savos šaikos. Įdomausia, kad trąšos kaip važiavo , taip ir važiuos, tik neš pelną rusams ar latviams, visai kaip ir su sankcijom BY naftos produktams kurie buvo vežami per Klaipėdos uostą - Lietuvai liko špyga, o kroviniai keliauja per Talino uostą ir neša pelną Estijai.

tai

tai portretas
Puikus teorinis biudžetas paramstytas beribiu skolinimusi ir ES dotacijomis milžiniškos infliacijos fone ,o kas liko iš Lietuvos ekonomikos?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių