Premjerė: nelikus žodžio karantinas, nereikėtų tikėtis, kad nebebus ribojimų

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad, nors nuo liepos mėnesio ir gali nebelikti šalyje įvesto karantino, tikėtis, kad kartu nebeliks ir kai kurių apribojimų, nereikėtų.

I. Šimonytė akcentuoja, kad labai svarbu, jog visuomenė, net ir gerėjant epidemiologinei situacijai, toliau skiepytųsi. Kitu atveju, sako ji, dėl Lietuvą pasiekusių COVID-19 mutacijų visas darbas kovojant su pandemija gali nueiti perniek.

„Gal žodžio (karantinas – ELTA) ir nebebus, bet, kad nebebus apribojimų – tai to tikėtis turbūt nereikėtų“, – penktadienį žurnalistams, lankydamasi Rainių žudynių aukų pagerbimo minėjime, sakė I. Šimonytė.

„Aš dar kartą noriu priminti, ir tą patį sakė Vokietijos kanclerė ir visi valstybių ir vyriausybių vadovai, kurie stebi situaciją labai akylai. Jie turi vieną ir vienintelį prašymą – skiepykitės, skiepykitės, skiepykitės. Labai nesunkiai naujai atsirandančios mutacijos, kurios plinta ir kurias nustato Lietuvoje ir kurios turbūt, kad gali tapti dominuojamomis greitu metu, nubrauks tiesiog tą darbą, kurį mes visi kartu padarėme labai griežtai pusę metų laikydamiesi taisyklių“, – sakė I. Šimonytė.

Pastarąją savaitę sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sakė, kad, nepaisant Lietuvoje nustatytos COVID-19 „Delta“ atmainos, situacija šalyje yra gera ir, ko gero, birželis bus paskutinis karantininis mėnuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nu, ir kas gi nubrauks tą visą jūsų darbą -

nu nu, ir kas gi nubrauks tą visą jūsų darbą - portretas
tik kvaili galimybių pasai, kurie legaliai leidžia platinti viruso atmainas, keliaujant tarp valstybių. Kodėl Izrelis, paskiepijęs tiek gyventojų, kelia aliarmą ir nori užsidaryti sienas? imkite pavyzdį iš protingų šalių, o ne klai pakluskite kažkieno valiai.

Alda

Alda portretas
Pati ir skiepinkis,kad ir kas menesi

pikts liežuvis

pikts liežuvis portretas
tai jau draugė Šimono klauso aktyvios štazio veikėjos ir Putino draugužės Andželkos nurodymų. tas tai nėr keista, bet toks atviras prisipažninimas... iš kur panelei tiek drąsos, tiek valios geležinės?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių