Premjerė su J. Stoltenbergu aptarė galimybes NATO vadovų susitikimą surengti Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu aptarė galimybes ateityje aljanso vadovų susitikimą surengti Lietuvoje.

„Tai būtų svarbus dėmesio šio regiono saugumui bei gynybai ženklas ir prisidėtų prie veiksmų, stiprinančių viso regiono saugumą“, – penktadienį išplatintame pranešime cituojama I. Šimonytė.

Premjerė su NATO generaliniu sekretoriumi telefonu taip pat aptarė aktualius transatlantinio saugumo ir gynybos klausimus. Per pokalbį ji pabrėžė, kad naujoji Vyriausybė skirs ypatingą dėmesį saugumo ir gynybos sričiai, visi prisiimti įsipareigojimai aljansui ir kitoms šalims bus įgyvendinami.

„NATO užima itin svarbią vietą užtikrinant Lietuvos ir visos Europos saugumą, todėl Lietuva ir toliau kryptingai prisidės prie transatlantinio ryšio stiprinimo, taip pat sieks glaudesnio NATO ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo“, – sakė premjerė.

Taip pat pokalbio metu aptartas pasirengimas kitų metų NATO vadovų susitikimui Briuselyje.

Be to, I. Šimonytė pakvietė NATO generalinį sekretorių atvykti į Lietuvą, kai tik bus galimybių.

Nuo 2017 metų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione, dislokuota po NATO bataliono kovinę grupę.

Lietuvoje dvišaliu pagrindu taip pat yra dislokuotas JAV karių batalionas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Manau turtingesnė šalis turėtų daryti susitikimus o ne Lietuva.Galvok panele nuo Žagarės, protingai mąstyk.

4

4 portretas
Pasisekė NATO, pirma smūgį priims Lietuva, o paskui NATO pažiūrės ar apsimoka toliau kariauti

gerai

gerai portretas
tai 1 aptarti turku atskiryma nuo nato nes tai /partneris/ isverstaskuris grobikas ir politintrigu kurstytojas /fanatikas/?...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių