Premjerė: svarstoma atidėti „Pfizer-BioNTech“ antrosios dozės revakcinavimą vėlesniam laikui

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad siekiant paskiepyti pirmąja doze kuo daugiau žmonių yra svarstoma revakcinavimą antrąja doze „Pfizer-BioNTech“ vakcinos nukelti į vėlesnį laiką. I. Šimonytės teigimu, tokį metodą jau taiko ir kitos užsienio valstybės.

„Perskiepijimas būtų vėliau, jau tokį sprendimą yra priėmusi Prancūzija, kiek žinau, daug valstybių tokį sprendimą svarsto, nes „Pfizer-BioNTech“ revakcinacija yra atliekama ne anksčiau kaip po trijų savaičių. Vadinasi, pavėlindami (vakcinaciją antrąja doze – ELTA), mes turime pirmos dozės skiepą naujam žmogui, o visų vakcinų pirma dozė po tam tikro laiko duoda pakankamai rimtą apsaugą bent jau nuo COVID–19 sunkios formos ligos“, – antradienį LRT radijui teigė premjerė.

Kiek laiko galėtų būti atidėta revakcinacija antrąja doze, Vyriausybės vadovė teigė dar negalinti pasakyti. Tačiau, pasak jos, kitose valstybėse antrosios dozės „Pfizer-BioNTech“ vakcinos skiepijimą planuojama vykdyti po 8 savaičių.

Kitos valstybės svarsto pervakcinavimą po aštuonių savaičių.

„Reikia tartis su ekspertais. Mano žiniomis, kitos valstybės svarsto pervakcinavimą po aštuonių savaičių“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Toks sprendimas, kaip teigia premjerė, būtų priimtas atsižvelgiant į situaciją, kad siekiama paskiepyti kuo daugiau žmonių, tačiau vakcinų vis dar nėra gaunama užtektinai.

„Kad ir kaip būtų vakcinų nemažai, vis tiek nėra jų pakankamai, turint mintyje, kad vis daugiau ir daugiau jų reikėtų greitai revakcinacijai, todėl norime kuo didesnę apsaugą suteikti kuo platesniam ratui žmonių, bet vis dėlto prioritetų eilėje esantys vyresni, lėtinių ligų žmonės yra numeris vienas“, – teigė premjerė I. Šimonytė.

Vėliau Seime žurnalistams premjerė patikslino, kad pirmuoju skiepu jau paskiepyti žmonės antrojo sulauks, kaip ir nurodyta. Ilgiau antrosios vakcinos lauktų naujai skiepijami asmenys.

„Kalbame apie tuos žmones, kurie bus pradėti skiepyti kitą savaitę. Žmonės, kurie turi  paskirtus laikus, tikrai jų laikų nekeisime“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durnius iš laivo

Durnius iš laivo portretas
Panašu sausumoje mūsiškių yra!

Taip,

Taip, portretas
tik LT valdžia už visus,tipo,viską sprendžia-norėjau-suvakcinavau visus per prievartą bandomuosius papuasus,norėjau-nevakcinavau.Pas mus gi seeeime sėdi profesonalai-savo darbą išmanantys,bet ne savo pareigų specialistai.Atėjo laikai,kai postai nuperkami-o kaip valdys-po mūsų nors tvanas.Aš-prieš nenustatytos kilmės vakcinavimą, nes pas mus visokio š..o priveža,kur pasaulis atsisako,o LT-pirma.O jei ir vakcinuoja,lai vakcinuoja pagal savo srities specialistų rekomendacijas.Na,jei LT per 30 metų nepajudėjo Europos link,tai ir niekada nepajudės.Mes Europai reikalingi,kaip rakštis s......e,o patys sau seniai nebereikalingi.Kiekvienas už save.

Tram pam pam

Tram pam pam portretas
Tik nepamirskit gavus tik viena skiepa jus bet kuriuo atveju gali pasiusti i izoliacija antikuniai negalio šaunu kiton valstybėn esant reikalui nepateksit
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių