Prezidentas Rukloje susitiks su Lietuvoje dislokuotais Vokietijos kariais

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Gaižiūnų poligone Rukloje susitiks su Lietuvoje dislokuotais Vokietijos kariuomenės brigados štabo atstovais.

Prezidentūra pranešė, kad šalies vadovas taip pat lankys į pratybas „Greitas grifonas“ atvykusius Vokietijos brigados bataliono karius, stebės šio bataliono šaudymo pratybas.

Praėjusią savaitę į Lietuvą su 80 karinės technikos vienetų atvyko maždaug 250 vokiečių karių, kurie dalyvaus pirmosiose bendrose pratybose po birželį pasiekto susitarimo dėl Vokietijos brigados priskyrimo Lietuvai.

Kaip skelbė Lietuvos kariuomenė, brigados valdymo elementas nuolatiniam buvimui yra dislokuotas Lietuvoje nuo rugsėjo pradžios, o brigados vienetai dislokuoti Vokietijoje ir yra pasirengę nedelsiant atlikti kovines užduotis.

Pratybose „Greitas grifonas“ Gaižiūnų poligone su sąjungininkais iš Vokietijos treniruosis Lietuvos kariuomenės Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kariai. Bendrų pratybų tikslas – Vokietijos brigados karių integraciją į Lietuvos gynybos planus.

Vokietija taip pat vadovauja Lietuvoje 2017 metais dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių