Prezidentas su Danijos premjere aptarė nelegalios migracijos užkardymo priemones

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį telefonu kalbėjo su Danijos ministre pirmininke Mette Frederiksen.

Pokalbis skirtas aptarti nelegalios migracijos užkardymo priemones, stiprėjant įtampai prie Europos Sąjungos – Baltarusijos sienos.

Pokalbio metu prezidentas akcentavo, kad įtempta situacija pasienyje reikalauja neatidėliotinų veiksmų Europos Sąjungos ir tarptautiniu lygiu. Pasak šalies vadovo, šiuo metu labai svarbu kuo skubiau įgyvendinti Europos Vadovų Taryboje spalio 21-22 d. priimtus sprendimus – užtikrinti realią išorinės ES sienos apsaugą, spartinti ES migracijos ir prieglobsčio politikos, taip pat teisinių aktų peržiūros ir keitimo procesą, užtikrinti ES finansavimą statant fizinį barjerą prie ES išorinės sienos.

Kaip praneša Prezidentūra, prezidentas ir Danijos ministrė pirmininkė taip pat aptarė bendradarbiavimo su nelegalios migracijos kilmės šalimis poreikį, siekiant užkardyti nelegalios migracijos srautus į Europos Sąjungą.

G. Nausėda padėkojo Danijos ministrei pirmininkei M. Frederiksen už palaikymą ir pasirengimą padėti Lietuvai, duodant efektyvų atkirtį Baltarusijos režimo vykdomai hibridinei atakai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių