Prezidentas susitiko su Liuksemburgo Deputatų Rūmų pirmininku

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su Liuksemburgo Deputatų Rūmų pirmininku Fernandu Etgenu (Fernandu Etženu) ketvirtadienį aptarė Europos Komisijos siūlymą įkurti „specializuotą teismą“ Rusijos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti.

„Turime konsoliduoti jėgas, kad ši idėja būtų įgyvendinta, o Rusijos karo nusikaltėliai prisiimtų atsakomybę už visus įvykdytus žiaurumus“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Lietuva ir kelios kitos regiono šalys kurį laiką ragina Vakarų partnerius steigti specialųjį tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti, kuris leistų patraukti atsakomybėn ir Rusijos vadovybę.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) trečiadienį pareiškė remianti Tarptautinį baudžiamąjį teismą (TBT) ir jo tyrimą, tačiau taip pat siūlanti įkurti „Jungtinių Tautų remiamą specializuotą teismą Rusijos agresijos nusikaltimui tirti ir už jį persekioti baudžiamąja tvarka“.

Turime konsoliduoti jėgas, kad ši idėja būtų įgyvendinta, o Rusijos karo nusikaltėliai prisiimtų atsakomybę už visus įvykdytus žiaurumus.

Šalių pareigūnai taip pat kalbėjosi apie paramą Ukrainai, dvišalį bendradarbiavimą.

G. Nausėda susitikime pabrėžė, kad šiemet Lietuvai ir Liuksemburgui švenčiant diplomatinių santykių atkūrimo 30-metį, šalys sėkmingai bendradarbiauja gynybos, energetikos, kultūros ir kitose srityse, taip pat – efektyviai dirba kartu NATO ir Europos Sąjungos (ES) formatais.

Jis taip pat akcentavo būtinybę tęsti karinę, ekonominę ir politinę paramą Ukrainai, įgyvendinti NATO Madrido viršūnių susitikimo rezultatus, o liepą vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Vilniuje siekti dar ambicingesnių tikslų, stiprinant regiono saugumą.

Prezidentas kartu su Deputatų Rūmų pirmininku kalbėjosi ir apie kovos su nelegalia migracija ir ES sienų apsaugos klausimus.

G. Nausėda pažymėjo, jog būtina artimiausiu metu priimti sprendimus ES lygmeniu, kad ES turėtų visas reikiamas teisines priemones siekiant užkirsti kelią režimų bandymams instrumentalizuoti nelegalios migracijos srautus ir užtikrinti ES sienų apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turbut,

Turbut, portretas
pasake,kad musu MMA 4 kartus mazesnis,o kainos 2 kartus didesnes,kad tas svetimtautis net pilva prisilaiko is juoko!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių