Prezidentūra apie VPT vadovą: delsimo nėra, vyksta procesas

Naujos kandidatūros Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovo postui užimti yra svarstomos ir nėra jokio delsimo, sako prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Antanas Bubnelis.

„Yra svarstomos kelios kandidatūros. Svarbu, kad ši institucija (VPT – ELTA) turėtų savo vadovą, kuris pradėtų įstatyme numatytus pokyčius, Detaliai šiandien tos kandidatūros aptartos nebuvo, bet ši diskusija tarp Prezidentūros ir Vyriausybės tęsiasi. Delsimo nėra, vyksta procesas“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Bubnelis.

Jis taip pat pakomentavo Prezidentūros parengtą Viešųjų pirkimų įstatymą, kuris žadamas teikti Seimo pavasario sesijai. Pasak prezidento patarėjo, savo esme jis panašus į Vyriausybės parengtą iniciatyvą.

Detaliai šiandien tos kandidatūros aptartos nebuvo, bet ši diskusija tarp Prezidentūros ir Vyriausybės tęsiasi.

„Vienas iš įstatymų, kurį Prezidentūra teiks Seimui pavasario sesijai – Viešųjų pirkimų įstatymas. Kaip žinia, tokią iniciatyvą yra parengusi Prezidentūra, savo įstatymo projektą yra parengusi ir Vyriausybė. Savo esme tie projektai, tos iniciatyvos yra panašios, kalbama apie centralizavimą, (...) šiek tiek skirtingi aspektai paliečiami. Tačiau abi iniciatyvos kalba apie tą patį, jos bus svarstomos Seime“, – tikino jis.

Premjerui grįžus iš atostogų, kaip „Info TV“ televizijai duotame interviu tvirtino prezidentas G. Nausėda, turėtų būti imtasi VPT vadovo skyrimo procedūrų.

Ši institucija be vadovo veikia nuo 2019 metų spalio, kuomet iš pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Kaip anksčiau teigė šalies vadovas, į šį postą pretenduoja bent keli asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Procesas link premjero pakeitimo?.. :s

...,procesas yra VYSTYMASIS ir...,

...,procesas yra VYSTYMASIS ir..., portretas
artejimas prie GALUTINIO TASKO...,subjektyvus filosofiniai nePOLITIKO paMASTYMAI apie POLITIKA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių