Prezidentūra: ministrai atostogas turėtų derinti su susiklosčiusia situacija

Ministrai ir aukštas pareigas einantys asmenys savo atostogas turėtų derinti ir atsižvelgti į situaciją, kuri yra jų kuruojamose srityse, teigia Prezidentūra.

„Kiekvienas dirbantis žmogus turi teisę į atostogas. Tačiau reikia turėti galvoje, kad būtent ministrai, aukštas pareigas einantys asmenys, turėtų derinti savo atostogas prie susidariusios situacijos“, – LRT radijui teigė prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta, komentuodamas Vyriausybės narių atostogas, kuomet situacija šalyje dėl koronaviruso prastėja, o sutrikusi e.sveikatos veikla buvo atkurta daugiau nei po savaitės.

Šalies vadovo patarėjas priminė, kad prezidentas apie tai kalbėjo su ministrais, kurių atsakomybių lauke ir yra šios problemos.

Kiekvienas dirbantis žmogus turi teisę į atostogas. Tačiau reikia turėti galvoje, kad būtent ministrai, aukštas pareigas einantys asmenys, turėtų derinti savo atostogas prie susidariusios situacijos.

„Matome, kad sveikatos srityje situacija prastėja ir turime nemalonių pokyčių – sistemos stringa. Prezidentas kalbėjo (ministrų – ELTA) atostogų metu tiek su ministru Aurelijumi Veryga, tiek su ekonomikos ir inovacijų ministru Sinkevičiumi. Buvo aptartos šios problemas. Abu ministrai priėmė sprendimus ir sutrumpino atostogas“, – teigė S. Krėpšta.

„Džiugu, kad ministrai reaguoja į pokyčius ir grįš į darbą priimti tuos sprendimus, kuriuos tik jie gali priimti, nes jie tam yra įgalioti“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad po užsitęsusių problemų su e.sveikata prezidentas paragino nedelsiant grįžti į darbą ekonomikos ir inovacijų ministrą Rimantą Sinkevičių. Šis planavęs atostogauti visą savaitę, į darbą grįžo trečiadienį.  

Po trečiadienį vykusio pokalbio su prezidentu 5 savaites atostogauti ketinęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga pranešė planuojantis sutrumpinti suplanuotas atostogas nuo penkių iki keturių savaičių, taip pat atostogų metu grįžti į darbą kiekvieną penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Analitikas

Analitikas portretas
Darosi sunku suprasti ar čia “situaciją” prezidentas sąmoningai eskaluoja, ar atostogaujantys ministrai be galvos.

Augis

Augis portretas
Man atrodo tas liečia ir prezidentūra, prisiminkime gaisrą Alytuje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių