Po P. Gražulio keiksmų – LGBT atstovų ašaros: stebina, kad Seime turime tokių piliečių

  • Teksto dydis:

LGBTQ+ žmonės vakar atėjo į Seimą – atvažiavo ir iš kitų miestų. Ten sutiko Petrą Gražulį, pranešama LNK reportaže.

„Narkomanai irgi paprašys gyventi, kaip jie nori, alkoholikai irgi. Aš jų neteisiu, bet narkomanija yra blogis, alkoholizmas yra blogis, homoseksualizmas yra blogis“, – kalbėjo Seimo narys P. Gražulis.

Konfliktas su P. Gražuliu juos sujaudino iki ašarų, dar kurį laiko stovėjo keliese apsikabinę.

„Sunku kalbėti. Mane stebina, kad Seime vis dar turime tokių nežmogiškų, negerbiančių Lietuvos piliečių žmonių“, – pasakojo kaunietis Mantas Mackevičius.

Ašarų Seime buvo ir daugiau. Kai Civilinės sąjungos projektą registravusi konservatorė Jurgita Sejonienė kalbėjo tribūnoje, susigraudino „Laisvės partijos“ narys Tomas Vytautas Raskevičius.

„Mano labai artimas žmogus, šiandien jo nebėra su mumis, prieš vienuolika metų nusižudė. Bet manau, kad jeigu šiandien jis būtų gyvas ir norėtų įteisinti savo santykius su kitu žmogumi, jis būtų tikrai dėkingas“, – kalbėjo Seimo narė J. Sejonienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Bet yra ir pozityvumo.

„Manau, kad jau laikas užaugti ir judėti tik į priekį“, – teigė plaukų stilistas Ąžuolas Misiukevičius.

Seimas plojo „Laisvės partijos“ lyderei, nes vakar buvo jos 33-iasis gimtadienis. Paklausta, kokia geriausia jai būtų dovana, ji atsakė, jog būtų patvirtintas Civilinės sąjungos projektas.

Opozicija kritikuoja, kad tokie įstatymai neatitinka bažnyčios mokymų.

„Kad ir kaip interpretuotume, tai yra nuodėmė. Mes esame krikščionys, tuomet tampama dviveidžiais“, – pasakojo Seimo narys (LVŽS) Algimantas Dumbrava.

Keliems žmonėms šis įstatymas skirtas, skaičiai stipriai skiriasi, priklausomai nuo to, kurią palaiko pusę. Kritikai sako, kad aktualu tik saujelei. J. Sejonienė mano, kad net trečdaliui Lietuvos.

„Nesusituokusių Lietuvoje jaunų žmonių yra daugiau kaip pusė milijono. Patikslinti negaliu, kiek yra homoseksualių žmonių, bet skaičius galėtų artėti prie milijono“, – kalbėjo J. Sejonienė.

Kalbama, kad tai, kas čia vyksta, yra dūmų uždanga.

„Gerbiama kolega, Jus tikrai sveikinu už drąsą, nes yra labai drąsu pristatyti kito žmogaus projektą“, – teigė Seimo narys (RF) Remigijus Žemaitaitis.

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

O tas kitas žmogus salėje sėdėjo.

Atrodo, kad Civilinės sąjungos įstatymas pasirašė pats, nes versijos skiriasi, kas yra tikrasis autorius.

Iš karto po civilinės sąjungos, partnerystei nepritariantys konservatoriai pristatė savo atskirą projektą.

Sauliaus Saudargo pasiūlymas turi ir kitokį pavadinimą – ne civilinė sąjunga, o artimas ryšys. Esą pirmuoju atveju būtų žengiama link santuokos ir įsivaikinimo, o jo projektas to neleistų.

Tikslas yra lygiateisiškumas – santuoka, įsivaikinimas. Todėl kiekvienas toks žingsnis yra per mažas, bet kiekvienas žingsnis turi būti žengiamas nuosekliai.

„Tai būtų atskira sistema kartu gyvenantiems žmonėms, bet daug platesniam ratui nei poroms“, – teigė Seimo narys (TS-LKD) P. Saudargas.

„Laivės partijos“ nariai yra prieš tokį projektą.

„Tai yra teisiškai gana prastas sprendimas“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis labiau su „Laivės partija“.

Kai buvo metas balsuoti, „Laivės partijos“ nariai išliko santūrūs. Seimas pritarė: 70 Seimo narių buvo už, 49 – prieš ir šeši susilaikė.

Nustebimą jų veiduose buvo galima pastebėti tik tada, kai Seimas pritarė ir artimo ryšio projektui. Vėl buvo 70 už, 23 – prieš ir 30 susilaikė. Tai tik pirmieji žingsniai. Dabar abu variantai keliauja į komitetus. Neabejojama, kad bus įvairių pasiūlymų, o diskusijos dar bus karštos.

„Tikslas yra lygiateisiškumas – santuoka, įsivaikinimas. Todėl kiekvienas toks žingsnis yra per mažas, bet kiekvienas žingsnis turi būti žengiamas nuosekliai“, – kalbėjo aktorė Elžbieta Latėnaitė.

Kai kurie konservatoriai, kurie pernai buvo prieš partnerystę, vakar buvo jau už arba balsavime nedalyvavo. Agnė Širinskienė sakė, kad toje frakcijoje buvo spaudimas.

Prezidentūra pareiškė, kad Gitanas Nausėda sveikina prasidėjusią diskusiją ir pažymi, kad yra registruoti du skirtingi problemos sprendimo variantai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Jus kitokie pamiršot kad i seima papuolėt kaip ir dėka baideno kuris iš amerikės ir jums pametėjo mirusiu sielu Bet kažin ar gali dar karteli praeiti afera Aišku kas liečia šimone tai taip apšvarinusi tautiečius vėl prie lovio ir tauta nesukilo bet tai retas reiškinys ir tautos atgyjanet tokia moldavija sukilo ir padarys tvarka nes tik tauta žmonės yra valdžia Nepamirškit šimone nausėda per kuriuos lietuva duobėje

JONAS

JONAS portretas
Jūs ARMOŠKUTE RASKEVIČIAU NET NESUPRANTAT KAIP PUIKIAI TARNAUJAT PETRO REITINGAM IR KOKIA NEAPIKANTA APVAINYKUOJAT SAVE YPAČ KAIP RODOT TA SAVO VĖLIAVA PRIE PETRO O JIS JUK LABAI TURI STIPRIA TAUTOS PALAIKYMO GALIA ŠITO NEPANEIGSIT IR KAIP NESIGAUDOT KAD JAU PASAULIS KAIP AUSTRALIJOJE VALO IŠ VALDŽIOS POSTU SEKSUALUS LEDAI PAJUDĖJO IR NIEKUR NEPASISLĖPSITE NES JAU IŠDUODA JUSU PSICHOLOGINĖ SAVIJAUTA o taip nedaug reikia tik pagyditi galveles net pasaulio sveikatos komisija pripažino ir neatšaukė kad tai smegenu sutrikimas

kauniete

kauniete portretas
KGBistas VISADA KITA ŽMOGU PAVADINS KGBjeigu jis ji išryškins PEDERASTAS JEIGU JI IŠRYŠKINSITE STENKSIS JUS TOKIU IŠVADINTI NES JIS NETURI ATSAKYMO O TAIP SLĖPĖ SAVO ORENTACIJA
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių