R. Karbauskis – apie susimokymą prieš R. Žemaitaitį ir tai, kas skatina imtis provokacijų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, jog buvusio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“ sulaukia didelio dėmesio spaudoje tik todėl, jog žiniasklaida gauna konservatorių paliepimus rašyti apie naujai kylančią politinę jėgą.

„Be konservatorių leidimo žiniasklaidos priemonės nieko iš viso apie jį (R. Žemaitaitį – ELTA) nerašytų. Jeigu jūs palygintumėte, kiek publikacijų yra apie tai, ką šneka „valstiečiai“ ir ką daro R. Žemaitaitis, tai jūs suprasite, kad realiai mes esame visiškai užblokuoti nuo viešosios erdvės ir tai yra konservatorių nurodymas. Ir aš tą labai gerai žinau“, – penktadienį Žinių radijui tikino R. Karbauskis.

„R. Žemaitaitis dabar yra viešojoje erdvėje, nes konservatoriai nori, kad jis būtų joje“, – aiškino politikas.

Anot jo, konservatoriams naudinga kurti neigiamą naratyvą apie R. Žemaitaitį ir jo įkurtą politinę jėgą.

„Aš galiu pasakyti viena – ta dviguba politika arba konservatorių dviveidiškumas yra jų vizitinė kortelė. Jie iš pradžių sukuria kankinį – t. y., iškelia Seime kaltinimus, prasideda apkaltos procesas R. Žemaitaičiui. Bet kokiu atveju jis po to pasitraukia iš Seimo dėl to, kad jis nenori tos apkaltos, nenori prarasti galimybės kandidatuoti į Seimą. Dabar jų pastangomis ir jų leidimu jis dieną naktį visose žiniasklaidos priemonėse“, – pabrėžė LVŽS pirmininkas.

Tai buvo mūsų sumanymas, kaip iš viso padaryti taip, kad į mūsų rinkimų programą kas nors dėmesį atkreiptų.

„Visai žiniasklaidai, kuri gauna finansavimą iš Vyriausybės, iš ministerijų ir t.t.“, – patikino jis.

Šį įsitikinimą R. Karbauskis aiškino tuo, jog pats sulaukia, anot jo, itin mažai žurnalistų skambučių.

„Aš galiu paaiškinti paprastai: jeigu man 8 mėnesius neskambina joks žurnalistas, o aš esu šešėlinės Vyriausybės vadovas, didžiausios opozicinės partijos lyderis – tai kaip tai paaiškinti?“ – kėlė klausimą jis.

Tiesa, netrukus „valstietis“ pasitaisė ir nurodė, jog spaudos dėmesio rečiau sulaukė ne pastaruoju laikotarpiu, bet prieš metus.

„Ne dabar, ne šiuo momentu. Tai buvo prieš pusę metų kažkur, prieš beveik metus buvo toks laikotarpis“, – teigė jis, pastebėjus, jog R. Karbauskio komentarų žiniasklaidos priemonėse galima išvysti.

„Tada, kada konservatoriai pradėjo teikti pasiūlymą dėl to, kad įvesti tam tikrą kontrolę žiniasklaidos, tada pasipylė skambučiai man iš visų žiniasklaidos priemonių ir aš net iš pradžių nustebau – kodėl viskas pasikeitė?. (...) Tol buvau eteryje, kol konservatoriai pasitraukė nuo šių savo siūlymų“, –  teigė R. Karbauskis, tiksliai neįvardindamas, kokius konservatorių siūlymus turėjo omenyje.

Tikina, kad yra priversti imtis provokacijų

R. Karbauskis nurodė, kad tokiomis aplinkybėmis LVŽS imasi netgi, jo teigimu, tam tikrų provokacijų – į žiniasklaidą patys nutekina savo informaciją.

„Mes vieną provokaciją padarėme ir ji suveikė. Mes paskelbėme, kad yra tautos advokatų programa, kuri yra mūsų programos dalis. Tai sutarėme specialiai padaryti ir tai atsirado „Delfi“, – kalbėjo buvęs Seimo narys.

„Tai buvo mūsų sumanymas, kaip iš viso padaryti taip, kad į mūsų rinkimų programą kas nors dėmesį atkreiptų“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad stebint augantį „Nemuno aušros“ populiarumą, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis jau anksčiau pakvietė tradicines partijas kalbėtis ir kurti „sanitarinį kordoną“ – taip, anot jo, užkertant kelią radikalių politinių jėgų patekimui į valdžią.

Tokius būgštavimus paskatino Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė – anksčiau ji užsiminė, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“. Tiesa, vėliau ji nuomonę pakeitė ir patikino, jog galimybė dirbti koalicijoje su R. Žemaitaičio vedama politine jėga yra sunkiai suvokiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

… portretas
Už Nemuno aušra!!!

hasts

hasts portretas
... reikia sugebėti apversti viską aukštyn kojom, kad visi įtiketų, taip pat veikia putinas

Anonimas

Anonimas portretas
Po viso to balsuosiu tik už Žemaitaitį. Velniop nusikaltėlius konservatorius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių