R. Karbauskis: didžiausią atsakomybę dėl išmokų turi prisiimti esantys valdžioje

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako negalintis garantuoti, kad „valstiečių“ atstovai savivaldoje nedalyvavo galimai neskaidriose schemose imdami išmokas, tačiau teigia, kad aukščiausi atsakomybės reikalavimai dabar turi būti keliami esantiems valdžioje.

„Dabar negaliu pasakyt, tokios informacijos negavom dėl mūsų tarybos narių, faktas yra tas, kad tvarka savivaldybėse labai skirtinga, vienur patvirtinta reglamentas, kitur ne, ir gali būti, kad visose partijose (yra), gali būti, kad tarybose dirbę asmenys naudojosi tvarka, kuri mums atrodo neskaidri. Šita problema yra sisteminė ir savivaldoj tai yra, todėl pasakyti, kad nei vienas „valstiečių“ narys negalėjo pasinaudoti situacija, negalėčiau“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė R. Karbauskis.

Tačiau, pasak R. Karbauskio, nors galimai neskaidria išmokų tvarka galėjo naudotis visi savivaldos politikai, prisiimti atsakomybę turi abejonių dėl savo išlaidų sukėlę Vyriausybės nariai ir einantys kitas aukštas pareigas.

„Aš neabejoju, kad mūsų (LVŽS) Seimo nariai ir Vyriausybės nariai, jei būtų tokie skandalai, kaip dabar dėl trijų ministrų Vyriausybėje, jie atsistatydintų, ir prezidentas teisus sakydamas, kad reikia prisiimti atsakomybę, tie žmonės, kurie užima tokią aukštą poziciją politinėje hierarchijoje, turi prisiimti atsakomybę“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasakė, kad klausimų dėl išlaidų dirbant Kauno savivaldoje sulaukusių švietimo, kultūros ir finansų ministrų atsistatydinimas būtų geriausias sprendimas Vyriausybei.

Tie žmonės, kurie užima tokią aukštą poziciją politinėje hierarchijoje, turi prisiimti atsakomybę.

Šalies vadovas interviu LRT televizijai pažymėjo, kad susidariusi situacija šiuo metu kelia didelį pavojų valstybės stabilumui, nes atskirų ministrų problemos tampa premjerės Ingridos Šimonytės bei visos Vyriausybės problemomis.

Išmokų naudojimo skandalo epicentre atsidūrusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ketvirtadienį paskelbė įteikusi premjerei atsistatydinimo pareiškimą, tačiau premjerė iki šiol nėra atsakiusi, ar jį tenkins. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Atsistatydinimo pareiškimą ministrė įteikė visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus, kad dabartinės ministrės išlaidos jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais siekė 13,8 tūkst. eurų ir suabejojus, ar pinigai buvo panaudoti skaidriai.

Kauno taryboje taip pat yra dirbęs kultūros ministras Simonas Kairys bei finansų ministrė Gintarė Skaistė. BNS turimos pačių politikų savivaldybei teiktos ataskaitos rodo, kad per maždaug šešerius su puse metų S. Kairio išlaidos taryboje sudarė 35,1 tūkst. eurų, o G. Skaistės per maždaug ketverius – 20,4 tūkst. eurų.

Visi ministrai teigia pinigus leidę darbo reikmėms, tačiau nevedę išlaidų apskaitos, kad galėtų jas pagrįsti.

Buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis ketvirtadienį, viešojoje erdvėje kilus klausimų dėl Kauno savivaldybės savivaldybės politikų išlaidų pagrįstumo, pasitraukė iš prezidento Gitano Nausėdos patarėjo pareigų. Šalies vadovas tenkino jo atsistatydinimo pareiškimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Markizas Karbauskis

Markizas Karbauskis portretas
Turi prisiimti didžiausią atsakomybę, nes tai vyko prie jo valdžios.

Nuomonė apie Karbauskį

Nuomonė apie Karbauskį portretas
Pamiršo kiaulė, kad paršas buvo.

Tremtinys

Tremtinys portretas
Karvauskis - didziausia nelaime lietuviams ,nes jis su satrija suorganizavo referenduma ,kad neturetume pigios elektros!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių