R. Karbauskis pasigenda Vyriausybės dialogo su visuomene: A. Veryga sprendimus aiškindavo kasdien

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad Vyriausybė skiria nepakankamai dėmesio diskusijoms su visuomene, siekiant įtikinti žmones pasiskiepyti, aiškinant apie vakcinų naudą. „Valstiečių“ partijos pirmininkas pažymi, kad nors praėjusioje kadencijoje Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) vadovavęs Aurelijus Veryga, kiekvieną dieną aiškinęs apie priimamus sprendimus, ir galėjo nusibosti visuomenei, tačiau toks buvusio sveikatos ministro elgesys, jo nuomone, iliustravo visiškai kitokį dialogo su visuomene požiūrį. 

LVŽS lyderis laikosi pozicijos, kad Arūną Dulkį jau skiriant sveikatos ministru buvo galima numatyti, jog jis su pandemijos valdymo užduotimi susitvarkyti negebės.

„Žmonės yra valdžioje, jie kažką daro. Galima kol kas konstatuoti, kad viskas labai chaotiška. Kai skyrė Dulkį sveikatos ministru, prezidentas pats iš karto pasakė, kad atsakomybę turės prisiimti premjerė. Ji, deja, atsakomybės nebando prisiimti. Dulkys buvo pašalintas iš valstybės kontrolierių už negebėjimą valdyti valstybės kontrolę. Tai šitoje situacijoje, kai jį skyrė sveikatos ministru, buvo akivaizdu, kad žmogus, kuris negeba valdyti valstybės kontrolės, negebės valdyti ir tokio sektoriaus kaip sveikatos apsaugos sektorius“, – „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo R. Karbauskis, kartu pridurdamas, kad Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė galėtų su pandemija susitvarkyti, jeigu paskirtų tinkamus ministrus.

Deja, ministras beviltiškas, daug ministrų yra tokių, kuriems ne vieta šitoje Vyriausybėje.

„Deja, mes turime faktą, kad jis to daryti negeba. Šita valdžia gali padaryti, jeigu žmonės bus tinkami tose vietose, kur jie priiminės sprendimus. Deja, ministras beviltiškas, daug ministrų yra tokių, kuriems ne vieta šitoje Vyriausybėje“, – tvirtino jis.

„Valstiečių“ lyderio manymu, A. Dulkio vadovaujama ministerija nepakankamai atsižvelgė ir į LVŽS šešėlinės Vyriausybės teiktus siūlymus dėl vakcinacijos.

„Problemos prasidėjo, kad konservatoriai įtikinėjo rinkėjus, Lietuvos žmones, jog jie turi planą. Mes visi girdėjome apie 120 žingsnių planą, kuris taip ir niekada nebuvo paskelbtas. Savivaldybėms atiduota visa skiepijimo sistema. Merai, kurie sugebėjo darbą organizuoti geriau, ten rezultatai geresni, kur prasčiau – blogesni. Bet kažkokios sistemos, sistemiško požiūrio į skiepijimo proceso centralizavimą, informacijos turėjimą mes neturime. Daugelyje šalių tai buvo daroma kitaip ir mes bandėme Vyriausybei kaip LVŽS šešėlinė Vyriausybė sakyti, rodyti“, – aiškino politikas.

Valdančiųjų nenorą diskutuoti su visuomene, R. Karbauskio vertinimu, iliustruoja ir jų reakcija į Visuotiniame advokatų tarybos susirinkime Birštone pasakytą tarybos pirmininko prof. dr. Igno Vėgėlės kalbą, kritikuojančią galimybių pasą, Pasaulio sveikatos organizaciją.

Mes visi girdėjome apie 120 žingsnių planą, kuris taip ir niekada nebuvo paskelbtas.

„Daugelį žmonių sudominęs, sujudinęs advokatų asociacijos vadovo Vėgėlės pasisakymas buvo bandymas diskusiją pradėti netgi teisiškai, bet vietoje to, kad Vyriausybė arba Vyriausybę remiantys teisininkai pradėtų tą diskusiją, jie tiesiog užmėtė akmenimis. Išėjo taip, kad visi kalti, visi prorusiški, probaltarusiški, kurie tik drįsta pasakyti, jog Vyriausybė kažką daro ne taip. Tai ne diskusija. Tokiu keliu mes niekur nenueisime“, – akcentavo „valstietis“.

Tuo metu 2016–2020 metais sveikatos apsaugos ministro pareigas ėjęs A. Veryga, pasak LVŽS pirmininko, demonstravo visiškai kitokį požiūrį į dialogo su visuomenę poreikį.

„Prisiminkite. Protestų tuo laiku nebuvo jokių. Gal tuo laiku išgąsčio buvo daug daugiau, žinojimo buvo daug mažiau. Tada vakcinų nebuvo jokių iš viso. Bet kokiu atveju visuomenė tada suprato, ką sakė Veryga, kiekvieną dieną šnekėdamas apie tai. Gal mes atsibodome savo bandymais paaiškinti, pasakyti, bet tai skamba visiškai priešingai, negu nesakyti nieko ir nebendrauti, nebandyti įtikinti žmonių. Jeigu tuo momentu būtų buvusios vakcinos, būtų buvę ir sprendimai“, – įsitikinęs R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žodžiu taip:

Žodžiu taip: portretas
Turime LRT, kuris ir privalo bet kada transliuoti vyriausybės ar seimo narių, valstybinių teisėsaugos ar kt. svarbių šalies gyvenime institucijų pranešimus, pres'konferencijas, tiesiogines publicistines laidas ir t.t. - užtikrinti Lietuvos piliečiams LR Konstitucijos garantuojamą svarbios informacijos gavimą. Ir ne tik kartą į mėnesi ar 3 minučių reportaže per žinias. Už tai jam mokami nemaži pinigai iš mokesčių mokėtojų kišenės. Būtent tam turi būti skirta TV. Ir būtent jie turi patys ieškoti (ir žinoti) kas norėtų(turėtų) daryti pranešimus, dalyvauti laidose, gal net atsiskaityti rinkėjams ką padarė per vieną ar kitą pusmetį..Dabar tokių dalykų yra permažai, o jeigu yra tai aiškiai varoma tik viena - konslibų linija.Visokie internetiniai suddelfiai&KO' to tikrai neatstos. Ir dar.Prašom nepainioti komercinių TV su Valstybine. Iš tikrųjų po mikelkevičiučiu laidas lakstantys seimeriai kelia ironiją ..Bet tik tiek gerai, kad žmonės juos bent pamato.Kitaip nežinotų kaip kas atrodo:D:D:D

Analitikas

Analitikas portretas
Mieli veikėjai, niekada nebuvę valstiečiais juo labiau žaliaisiais, neplaukite tautai smegenų, nieko iš Jūsų 2016-2020 metų veiklos nepamiršome, viską pamename. Rinkimų nelaimesite, valdžios negausite.

Jurijus

Jurijus portretas
Du glušeliai iš pasakû pasaulio.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių