R. Karbauskis pranešė, kada žada tikrintis pasitikėjimą partijoje

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pranešė, kad liepos 15 dieną tikrinsis pasitikėjimą partijoje po trijų šiemet vykusių rinkimų ir koalicijos derybų.

„Jis (partijos tarybos posėdis) vyks liepos 15 dieną“, – BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

„Kelsiu klausimą dėl pasitikėjimo savimi, visa situacija ir taip toliau“, – pridūrė jis.

Tai politikas patvirtino, kai ketvirtadienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis dar kartą paragino R. Karbauskį pasitikrinti pasitikėjimą.

V. Pranckietis pareiškė, kad R. Karbauskis „bijo dėl savo galimybių išlikti“, todėl vis nukeldavo šį balsavimą.

Valdančiosios koalicijos sutartį penktadienį planuoja pasirašyti „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija.

Ši dauguma pradėta formuoti po prezidento rinkimų, juose „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis liko trečias.

Kovą savivaldos rinkimuose pagal mandatų savivaldybių tarybų skaičių partija liko trečia po konservatorių ir socialdemokratų.

Europos Parlamento rinkimuose „valstiečiai“ liko treti pagal balsų skaičių ir iškovojo du mandatus.

R. Karbauskis prieš šiuos balsavimus yra žadėjęs laimėti visus trejus rinkimus, o nesėkmės atveju trauktis iš valdžios.

Pralaimėjimo prezidento rinkimuose atveju atsistatydinti žadėjo ir premjeras Saulius Skvernelis, bet dabar sako svarstantis, ar tai padaryti.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi didžiausią frakciją, jai priklauso 49 narių. Seimui vadovauja frakcijai nepriklausantis „valstietis“ Viktoras Pranckietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
negasdinkit su tuo Kirkilu metus pasedes ir isleks aferu daryti nieks jam neleis bet kaip isaiskinti tam lansbergo statytiniu kad ne cia jo vieta kad nesugeba zmogelis dirbti nieko gero is tokio tik vazinejimas su svitureleis KAUNAS VILNIUS Grybe dar pries pabaiga apsilanke pas ji ir pamokino kaip pakenkti valstieciam tai durnelis ir vykdo pareiga valstieciai bukit vienyngi

kauniete

kauniete portretas
PRANSKIETI nemanau kad valstieciai palaikytu toki lansbergo rupintojeli kuris visai smeizia jusu partijos pirmininka tokiem ir pranckieciui ne vieta seime gentvila kalba kad yra 6 bet nemanau 2 tai tikrai PRANSKIETIS IR BASKIENE nu gal dar koks islys konservinis bet tauta suzinos o jus valstieciai laikykites tik vienybe je uz savo siekius garbe ir zmones jus palaikys

VYTAS

VYTAS  portretas
TEKO BENDRAUTI SU R KARBAUSKIU TAI LABAI KULTURINGAS DORAS SAZININGAS ZMOGUS
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių