R. Karbauskis: su krizės valdymu A. Veryga tvarkosi puikiai

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad ekstremalios situacijos valdymas gali būti perkeltas į aukštesnį lygmenį, tačiau dabartinis Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tinkamai eina savo pareigas.

„Tikrai niekas nesvarsto keisti ministro. Yra svarstomas vienintelis klausimas – ar pakelti ekstremalių situacijų valdymo klausimą į premjero lygmenį“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Ministras puikiai tvarkosi, aš labai dėkingas jam, kad tokiose aplinkybėse žmogus susitvarko ir susitvarko tikrai gerai. Opozicija kelia klausimą, kad jį reikia nušalinti – manau, kad tai ateina iš politinių interesų skaičiavimo“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Anot jo, keisti reikia tą žmogų, kuris nesusitvarko ir kuris nesugeba atlikti pareigų, o A. Veryga savo darbą atlieka gerai.

„Aš suprantu viena – vieninteliai, kas šiuo momentu reiškia nepasitikėjimą A. Veryga, yra opozicija“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, jei vadovavimas ekstremaliųjų situacijų operacijų centrui bus pavestas premjerui Sauliui Skverneliui, tai reikš, kad vadovavimą siekiama iškelti į aukštesnį lygį.

Ministras puikiai tvarkosi, aš labai dėkingas jam, kad tokiose aplinkybėse žmogus susitvarko ir susitvarko tikrai gerai.

„Jeigu bus sprendimas, kad premjeras vadovauja Ekstremalių situacijų centrui, čia bus paprasčiausiai sprendimas vadovavimą iškelti į aukštesnį lygį. Bet tai tikrai nebus problema, kad kažkas blogai vykdė savo pareigas“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Kritikuojantys A. Verygą turi politinių interesų

Kritikuojantys sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą ir iš jo besityčiojantys siekia politinių interesų, sako R. Karbauskis.

„Situacija nėra tokia, kad kažkas turėtų teisę tyčiotis iš ministro ir iš tų žmonių, kurie daro viską, kas įmanoma, kad apsaugotų mūsų gyvybę ir sveikatą, tyčiotųsi taip, kaip atsitiko viešoje erdvėje“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Aišku, apgailestauju dėl tų asmenų, kurie tai išdrįso padaryti, nes, matyt, nei savigarbos, nei sąžinės nebelieka kai kuriems žmonėms, galvojant apie savo politinius interesus“, – kalbėjo jis.

Pasak R. Karbauskio, nepasitikėjimą A. Veryga reiškia tik opozicija. Priminus, kad nepasitikėjimą ministru yra išreiškęs ir Medikų sąjūdis, „valstiečių“ lyderis teigė, kad kai kurios organizacijos irgi pradeda politikuoti.

Nei savigarbos, nei sąžinės nebelieka kai kuriems žmonėms, galvojant apie savo politinius interesus.

„Aš taip švelniai pasakysiu, kad kai kurios organizacijos pradeda politikuoti ir aš nenustebsiu, jeigu kai kurie žmonės, kurie dabar išeina į viešąją erdvę ir bando kažkaip tai oponuoti tiems sprendimams, kuriuos priiminėja valdanti dauguma, kad jie dalyvaus sąrašuose opozicijos rinkimuose į Seimą“, – pareiškė jis.

„Ryšiai tam tikri tarp tų žmonių ir opozicinių partijų yra akivaizdūs“, – teigė R. Karbauskis.

Jis tikino, kad opozicija siekia pažeminti Vyriausybę ir valdžią, nes galvoja apie rinkimus.

A. Veryga sulaukė prezidento Gitano Nausėdos, buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės, Seimo opozicinių frakcijų, tai pat kai kurių medikų organizacijų kritikos dėl blogo medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis, reagentų trūkumo ir kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As2

As2 portretas
Toks tokį sutiko.Apart žalos nieko gero.Vienu žodžių Profesionalai

As

As portretas
Labai dekoju p. VERYGAI uz puiku darba siuo Lietuvai sudetingu laiku, STIPRYBES JUMS, IR AČIŪ

abejonių nėra

abejonių nėra portretas
Susitvarkys Veryga su korone, kaip Karbauskis su kultūra
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių