R. Karbauskiui – nemalonumai dėl šaškių turnyro: įtaria rinkėjų papirkinėjimu

Trečiadienį valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis feisbuke pranešė esąs apskųstas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) už tai, kad penktadienį Druskininkuose planuoja žaisti šaškių simultaną su vietos šaškių entuziastais.

Dėl skundo R. Karbauskis kaltina konservatorius. Pasak jo, pastarieji siekdami vienintelio tikslo - valdžios, jį paranojiškai kaltina neįsivaizduojamais dalykais.

Tačiau skundą dėl R. Karbauskio VRK iniciavo ne konservatoriai, o Lietuvos žaliųjų partijai priklausantis politikas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Seimo frakcijos atstovė spaudai Jūratė Mockuvienė teigia, kad ne konservatoriai ir ne jos atstovai apskundė R. Karbauskį.

Pasak jos, konservatorių skyriaus Druskininkuose lyderis Konstantinas Rečkovas tik pasirašė po Lietuvos žaliųjų partijos Druskininkų skyriaus pirmininko Lauryno Okockio inicijuotu skundu.

Pats L. Okockis Eltai aiškino, kad R, Karbauskio iniciatyvoje įžvelgia rinkėjų papirkinėjimo galimybę.

Gyvenu šioje žemėje jau beveik penkiasdešimt metų ir net didžiausioje fantazijoje negalėjau įsivaizduoti, jog ateis tokia diena, kai būsiu apkaltintas, kad žaidžiu šaškėmis.

„Skundas paduotas VRK dėl Valstiečių žaliųjų sąjungos organizuojamo renginio, kuris numatytas jau šį penktadienį. Iniciatyva skundžiama dėl to, kad pats renginys nėra tik programos rinkėjams pristatymas, tačiau kartu numatytas ir šaškių žaidimas. Mes tame matome dovaną rinkėjui, o ji, pagal dabartines Savivaldos rinkimų taisykles, yra negalima“, - sakė Lietuvos žaliųjų partijos narys.

L. Okockis teigia, kad R. Karbauskio iniciatyva yra užmaskuotas rinkėjų papirkinėjimo būdas.

„Tai yra vienas iš užmaskuotų rinkėjų papirkinėjimo būdų. Tai yra atrakcija ir pramoga, kad būtų didesnis žmonių susidomėjimas, kad jie aktyviau ateitų“, - Eltai sakė politikas.

TS-LKD, Lietuvos žaliųjų partijos ir Liberalų sąjūdžio Druskininkų skyriai Savivaldos rinkimuose dalyvaus bendrame koaliciniame sąraše.

R. Karbauskis į Vyriausiajai rinkimų komisijai apskųstą jo iniciatyvą žaisti šaškėmis sureagavo trečiadienį feisbuke.

„Gyvenu šioje žemėje jau beveik penkiasdešimt metų ir net didžiausioje fantazijoje negalėjau įsivaizduoti, jog ateis tokia diena, kai būsiu apkaltintas, kad žaidžiu šaškėmis“, - trečiadienį feisbuke rašė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis dėl VRK išsiųsto skundo kaltino konservatorius.

„Buvau skundžiamas beveik dėl visko, ką gyvenime esu daręs, bet šį kartą konservatoriai pranoko save. Esu apskųstas Vyriausiajai rinkimų komisijai už tai, jog šį penktadienį Druskininkuose žaisiu šaškių simultaną su vietos šaškių entuziastais“, - rašė politikas.

R. Karbauskis ironizavo, kaip jam reikės žaisti šaškėmis, kad nepapirktų rinkėjų.

„Bandau suprasti, pralošęs ar išlošęs aš papirksiu rinkėjus? Jei išlošiu, tai priešininkas liks nepatenkintas, tuomet gal tai nėra papirkinėjimas? Jei pralošiu, tikriausiai tai bus laikoma papirkinėjimu? Konservatoriai nepaliko man pasirinkimo, teks išlošti. O ką daryti, kai žaidimo rezultatas bus lygiosios? Gausis, jog rinkėjas ne visai papirktas. Visai tie konservatoriai mane supainiojo“, - rašė „valstietis“.

R. Karbauskis tvirtino šaškių žaidime neįžvelgiantis jokios politikos, todėl VRK patektą skundą vertino kaip paranoją.

„Nesu kandidatas jokiuose rinkimuose, šaškių simultanus žaidžiu nuolat ir, skirtingai nei konservatoriai, šaškėse nematau politikos. Konservatorių lyderiai, deja, tokios patirties neturi, jų patirtis baigiasi prabangiuose restoranuose pietaujant su neskaidraus verslo atstovais, o norai apsiriboja tik svajonėmis, kaip bet kokia kaina susigrąžinti valdžią. Ponai konservatoriai, nekompromituokite savęs dar labiau, nors šaškes palikite ramybėje. Nejaugi nebėra nieko mano gyvenime, kas jums netrukdytų?“, - klausimu savo įrašą užbaigė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau nieko nestebina rasos veiksmai

Jau nieko nestebina rasos veiksmai portretas
matyt ne veltui broileris gulejo psichiatrinej, jei iki siol psichine sveikata slubuoja. O ikandin jam visi konservai durneliais pasiverte kliedi

Kaip reikia

Kaip reikia portretas
żemai pulti,jog taip galvotum apie savo šalies piliečius ?Nejaugi vien gerb.Ramūno pažaidimas su žmonėmis šaškėmis juos papirks ir įpareigos balsuoti už valstiečių-žaliujų sąjungos kandidatą.Gal ir pasisveikinant paduodamas ranką,papirks ?! Ar ne pernelyg įtarūs vienintelio żmogaus atžvilgiu,gal ir į save nors kartą pažiūrėti reikia ?

Tvarteliniai

Tvarteliniai portretas
Tvarteliniai ir lieka tvarteliniais koncervatoriais. Tas jų chamizmas veikia prieš juos pačius. Jau ir žaidimas šaškėmis patapo jų priešu!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių