Rinkimų sistema – neteisinga ir brangi

Grįžti į straipsnį

ALGIS

ALGIS portretas
PASITRAUKUS ''VIENMANDATININKUI'' -PRIPAŽINTI SEIMO NARIU SEKANTĮ , SURINKUSĮ DAUGIAUSIAI BALSŲ , JEIJU NENORI , TADA DAR SEKANTIS

Kaunas

Kaunas portretas
Laisvi rinkimai,turi būti balsuojama už asmenis,o ne už sąrašinius.O kad neateina balsuoti siūloma bauda,čia ne Rusija ,kad su ginklu stovėtų.Kur mūsų demokratija,taip sunkiai pasiekta,korupcija ,nebaudžiamas už pinigus.Svarstomas biudžetas.Seimo narei patekę į seimą,susikuria sau palankius įstatymus.Viskam yra pabaiga.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Proporcinė sistema neabejotinai geresnė. Teisingai rašo straipsnio autorė ir jos kalbinti pašnekovai. Bet ar tūlam lietuviui, asmenybių gerbėjui tai suprasti? Lietuva visuomet atsilieka, net ir nuo kaimynų. Ne tik Latvija, Estija, Lenkija, bet ir visos Skandinavijos šalys jau seniai taiko proporcinę sistemą. Va, tik Lietuva orientuojasi visai į kitas šalis. Manote, kad į Angliją? :) Nejuokinkit - mes žvalgomės į rytus, nes turime tokia pat rinkimų sistemą, kokia yra Rusijoje, Ukrainoje ir pan. Tuo ir skiriamės nuo gerokai išmintingesnių ES kaimynų. Gaila, kad mūsų žmonės niekaip nesugeba to suprasti. O čia kažkas rašė apie konservatorius - tai kaip tik jiems asmenybinis balsavimas ir patogesnis :) Pažiūrėkit rinkimų duomenis - paprastai konservatoriai kaip tik ir gauna daugiau iš vienmandačių. Na, gal išskyrus 2016 m., bet iki tol tai taip. Manau, kad ir 2020 m. konservatoriai "susišluos" labai daug vienmandačių :) Ir ne tik Vilniuje bei Kaune.

KKiK

KKiK portretas
Tai tegul padaro, kad jei nebuvai balsuoti - +€100 mokestis metų gale. Arba -€100 nuo išmokų/pensijų/pašalpų jei nemoki mokesčių.

...

... portretas
CHA: "daugelyje ES valstybių vienokia ar kitokia forma veikia proporcinė rinkimų sistema, tai yra balsuojama už partijų sąrašus, o tai padeda ir partijoms stiprėti" - tai kad tos 'partijos' tai viduramžių dinozaurai, sąmokslininkų grupuotės karaliaus valdžiai nuverst (na, paskui jos susitarė nuverstojo nežudyt, tik tiek). O šiais laikais tų 'partijų' NEREIKIA, mums reikia ASMENYBIŲ, o ne kažkieno (sąrašo sudarytojo valia) iškeltų - iš ko ten rinkis, iš JAU mums primestų?.. O juk tie sąrašai PAŽEIDŽIA rinkimų tiesiogiškumą, kandidatai a'priori yra nelygūs (vieni yra tuose sąrašuose AUKŠČIAU už kitus, o dar ta galimybė dar ir vienmandatininku pabūt - ar tai ne dvigubai didina tokių galimybes būti išrinktais?), o ir paskui - tokie sąrašiniai atstovauja savo GAUJĄ, o ne Tautą. Ir DAR žinom kad Konstitucija MUMS garantuoja kad mūsų išrinktasis MUMS tarnaus 4 (keturis) metus, o čia - pažeidžiami MŪSŲ teisėti KONSTITUCINIAI lūkesčiai. O kadangi Seimo veiklai pakanka 105 asmenų,taip kad...

Matot jau rinkimu sistema bloga

Matot jau rinkimu sistema bloga portretas
Vagsai konservai ir kitas meslas nepatenka i seima ,reikia tada konservus be rinkimu ileisti prie valdzios

Leninas

Leninas portretas
runkeliai išsirenka sau poną, o ne tai, kad jam tarnautu tas ponas

Jonas

Jonas portretas
Darbų seime turi užsiimti o je sedinčiais žaisti.Mažiau bezdalų bus,oras geresnis bus .

Dalis

Dalis portretas
Manau atsiradus tauščiai vietai seime ,nereikėtu sodinti kitus.Vis tiek seimo narių skaičius yra per didelis ,todėl manau mažesnis kiekis jų seime ,darbas bus kokybiškesnis.Teisingas komentaras € ,pritariu jam.

...

... portretas
o ka daryt kur bega is vienos partyjos i kita .reiketu atsistatydint jiems kodel tokio istatymo nera.

€ portretas
Reikia keisti įstatymus. Jei seimo narys palieka mandatą, tai jokio perrinkimo neturi būti, tiesiog tuo metu mažiau seimo narių.

Vatelei

Vatelei portretas
Išsiimk byrką iš burnos, rašyt maišo, klaidas darai.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šio straipsnio išvada - pritaikyti rinkimų sistemą, kad pastoviai į seimą patektų vesaitės ir kupčinskai.

Vatnikui

Vatnikui portretas
aš lietuvis į rinkimus neinu, lietuvos neišduodu, nei apvagių

Šikau ir koją kračiau

Šikau ir koją kračiau portretas
Jei rinkimai ką nors reikštų- juos uždraustų.

Galerijos

Daugiau straipsnių